Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Blog | SzemPattika

2012. Augusztus 11. 23:08, szombat

Kajak, megnyertük a versenyt!

Kajak, megnyertük a versenyt!

Az olimpia utolsó előtti versenynapján véget értek a kajak-kenu versenyek Eaton-Dorneyban. Vegyes érzelmekkel, csalódásokkal, meglepetésekkel, hatalmas örömökkel, könnyekkel…de ami a legfontosabb, büszkén!

Az olimpia utolsó előtti versenynapján véget értek a kajak-kenu versenyek Eaton-Dorneyban. Vegyes érzelmekkel, csalódásokkal, meglepetésekkel, hatalmas örömökkel, könnyekkel…de ami a legfontosabb, büszkén!

Pillantsunk végig a XXX. nyári olimpiai játékok kajak-kenu versenyének győztes csapatán - és egyéni eredményein!

Vajda Attila nyitotta a sort. Bíztunk benne, hogy a győzelemsorozat is az ő szereplésével fog megkezdődni. Nem így történt. A pekingi bajnok „csupán” a hatodik helyen ért célba 1000 méteren. Ezzel ugyan a címvédés nem, a pontszerzés viszont sikerült.

Nem sokkal később férfi kajakkettes hajónk startolt, Dombi Rudolf és Kökény Roland vezetésével. A svédekkel és németekkel folytatott harc után végül a portugál párossal gyűlt meg a bajunk,azonban 53 századmásodperccel megelőzve őket,a magyarokért szólalt meg a Himnusz az éremátadó ceremónián.

Rögtön utána női kajaknégyes csapatunkért izgulhattunk a tizenkettedik versenynapon. Nem hiába. 150 méterrel a cél előtt egyértelműen a csúcsra törtünk, s Fazekas-Zur Krisztina, Kovács Katalin, Kozák Danuta és Szabó Gabriella elsőként ért célba, megszerezve ezzel a nap és a kajak-kenu verseny második magyar aranyérmét Eaton Dorneyban.

A tizenharmadik versenynapon ismét három számban voltunk érdekeltek. Számunkra a napot a kajaknégyes kezdte, most a férfiak. A csapat papírforma szerint nem éremesélyesként szállt vízre ugyan, de csodaszép helytállással és küzdeni tudással a csehekkel az ezüstért folytatott csatában végül a Kammerer Zoltán - Tóth Dávid - Kulifai Tamás - Pauman Dániel négyes állhatott a dobogó második fokára, megörvendeztetve ezzel az ezen a napon is hatalmas létszámban jelenlévő magyar szurkolótábort.

Unalomra semmi esélyünk nem lehetett, hiszen rögtön ezután Kozák Danuta startolt. Az elő-és középfutamot megnyert versenyzőnk végül a döntőben is remekül hajrázott, ezzel bezsebelve a második aranyát az idei olimpián. A legmeghatóbb számomra ezután az volt, mikor a Himnuszt a jelenlévő magyarok hangosan énekelték. Felejthetetlen pillanat volt!

A harmadik érdekelt a Kovács-Janics páros volt. A lányok ebben a számban kétszeres címvédőként érkeztek, s háromszorosként szerettek volna távozni. Ez még senkinek sem sikerült a sporttörténelemben. Sajnos, a döntő futam nem úgy sikerült, ahogy abban mindnyájan reménykedtünk. Ellenben csalódottságra semmi ok, hiszen a magyar páros ezüstérmet szerzett.

A tizennegyedik versenynapon a gyorsasági előfutamokat rendezték, ahol Janics Natasa és Dudás Miklós került a szombati döntőbe, míg Vajda Attila a középfutamból sajnos csak a 2-es döntőig evezte magát.

A kajak-kenu versenyek zárónapján Vajda Attila a 11. helyen zárt.

A 21 éves Dudás Miklós szép helytállással a hatodik, pontszerző helyet kaparintotta meg. Reméljük, még sok szép éremmel gazdagít bennünket pályfutása során!

Az utolsó magyar érdekeltségű versenyszámban Janics Natasáért szurkolhattunk. Janics nem titkolt célja az olimpiai arany megnyerése volt. Végül a címvédés nem sikerült, Natasa pedig csalódottan állt a dobogó harmadik fokán. Szerintem, nincs ok rá, hiszen számunkra a bronz is hasonlóképp szépen csillog.

Ilyen rengeteg siker mellett pedig mintegy koronázásképp kiderült, hogy a magyar küldöttség nyerte az olimpiai kajak-kenu versenyeket, s történetének második legnagyobb sikerét érte a nyári játékokon.


Címkék: Olimpia 2012

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Augusztus 30. 23:12, csütörtök | SzemPattika

Irány az antikvárium!

„Mondhatom, nincs nagyobb gyönyörűség az olvasásnál. Az ember mindent megun, de egy jó könyvet soha. Ha majd saját házam lesz, szerencsétlen lennék egy kitűnő könyvtár nélkül.”

2012. Augusztus 23. 23:06, csütörtök | SzemPattika

A harminchatodik is nagyot pukkant

Idén harminchatodik alkalommal került megrendezésre a BB Boglári Szüreti Fesztivál.

2012. Augusztus 06. 22:45, hétfő | SzemPattika

Egy nyár - két Wimbledon

Papírforma vagy meglepetés? Másodjára rendeztek idén bajnokságot a teniszszentélyben.