Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Blog | SzemPattika

2012. Augusztus 05. 23:29, vasárnap

Csillogó napunk volt!

Csillogó napunk volt!

Varázslatos vasárnapot zártak sportolóink a londoni olimpia kilencedik versenynapján.

Csillogó vasárnapot zártunk mi, magyarok Londonban. Az olimpia kilencedik versenynapján három kiválóságunk is a dobogóra léphetett. Egy bronz és két aranyéremmel gyarapodott a magyar sporttörténelem. Nézzük dióhéjban, mi is történt a mi varázslatos vasárnapunkon!

Módos Péter – kötött fogású birkózás (55 kg), bronz!
A negyeddöntőben Hamid Mohammad Szorjan Reihanpur (későbbi döntős) a vígaszágra küldte a magyar versenyzőt, aki a bronzmérkőzésért a kirgiz Arszen Jeralijev ellen állt tatamira. A bronzmérkőzésen a dán Haakan Erik Nymblom volt Módos ellenfele. Győzelmével a magyar birkózás 18. érmét szerezte meg. Gratulálunk!

Berki Krisztián – lólengés, arany!
A 27 éves magyar versenyző első olimpiáján a döntőben tökéletes gyakorlatot mutatott be. 16, 066-os pontszámmal Louis Smith gyakorlatáig vezette a döntőt. A brit versenyző hajszál pontosan ugyanannyi pontot kapott a bíráktól, mint Berki. Mivel azonban kivitelben Berki Krisztián gyakorlatát szebbnek vélték, a mi sportolónk állhatott a dobogó legfelső fokára. Gratulálunk!

Pars Krisztián – kalapácsvetés, arany!
S mintegy slusszpoénként a nap végén az atlétikai stadionban is hatalmas magyar siker született. Pars Krisztián a mezőny leghosszabb dobásával jutott a döntőbe, ahol 80, 59-es dobásával magabiztosan nyerte a férfi kalapácsvetés versenyét. Érdekesség, hogy „legrövidebb” dobásával is bronzérmes helyet ért volna el, s a döntő egyetlen versenyzője, aki nem rontott. Gratulálunk!

Mi, magyarok tehát tudjuk: augusztusban is van aranyvasárnap. A kilencedik napot nyolc éremmel zártuk, a magyar csapat jelenleg az éremtáblázat tizedik helyén áll. Csak így tovább, HAJRÁ MAGYAR CSAPAT! HAJRÁ MAGYAROK!


Címkék: Olimpia 2012

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Augusztus 30. 23:12, csütörtök | SzemPattika

Irány az antikvárium!

„Mondhatom, nincs nagyobb gyönyörűség az olvasásnál. Az ember mindent megun, de egy jó könyvet soha. Ha majd saját házam lesz, szerencsétlen lennék egy kitűnő könyvtár nélkül.”

2012. Augusztus 23. 23:06, csütörtök | SzemPattika

A harminchatodik is nagyot pukkant

Idén harminchatodik alkalommal került megrendezésre a BB Boglári Szüreti Fesztivál.

2012. Augusztus 11. 23:08, szombat | SzemPattika

Kajak, megnyertük a versenyt!

Az olimpia utolsó előtti versenynapján véget értek a kajak-kenu versenyek Eaton-Dorneyban. Vegyes érzelmekkel, csalódásokkal, meglepetésekkel, hatalmas örömökkel, könnyekkel…de ami a legfontosabb, büszkén!