Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Blog | SzemPattika

2012. Augusztus 02. 19:52, csütörtök

A mi hősünk

A mi hősünk

Olimpia. Olimpia lázban ég a világ. Olimpia lázban égek én is. Egy pillanatról sem szeretnék lemaradni, a hivatalos és nemhivatalos szurkolói oldalakkal versengve osztom meg saját adatlapomon a magyar sikereket. A MI sikereinket! …és hála I

Olimpia. Olimpia lázban ég a világ. Olimpia lázban égek én is. Egy pillanatról sem szeretnék lemaradni, a hivatalos és nemhivatalos szurkolói oldalakkal versengve osztom meg saját adatlapomon a magyar sikereket. A MI sikereinket! …és hála Istennek, nagyon sok „dolgom” van.

Olimpai írásaimat pedig (tehát, az ígértemtől eltérően, az olimpia ideje alatt valószínűleg sűrűbb blogolásra számíthat a Kedves Olvasó) nem egy csillogó érem történetével kezdeném, „csak” annak reményével. Egy nagyon szimpatikus fiatal lány lépett a cselgáncsozók 78 kg-os csoportjában tatamira. Szimpatikus, mert magyar. Szimpatikus, mert látom rajta, hogy valamit itt nagyon szeretne. Szívből.

A négy közé jutás folyamán azonban olyan fordulat következett, amit senki nem várhatott. A judo-hercegnőnek nevezett Kayla Harrison elleni mérkőzésen egy dobásnál megsérült, s egy porc levált a térdéről. Bár alig tudott lábra állni, nem adta fel! Ugyan az amerikai nyerte a találkozót, Joó Abigél a vígaszágon folytathatta.

A bronzmérkőzésig egy lengyel ellenfélen át vezetett az út. Igaz, a lépcsőn való felmenetel is gondot okozott a magyar versenyzőnek, a tatamin mégis felülkerekedett fájdalmán, s – ipponnal – Daria Pogorzeleceten is.

A bronzmérkőzésen végül a francia Audrey Tcheumeo legyőzte Abigélt, így a magyar lány az ötödik lett. Bízzunk benne, hogy még sokat hallunk róla, s a 2016-os riói olimpián aranyérmesként köszönthetjük a kitartásával példaként előttünk álló Joó Abigélt!

Címkék: Olimpia 2012

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Augusztus 30. 23:12, csütörtök | SzemPattika

Irány az antikvárium!

„Mondhatom, nincs nagyobb gyönyörűség az olvasásnál. Az ember mindent megun, de egy jó könyvet soha. Ha majd saját házam lesz, szerencsétlen lennék egy kitűnő könyvtár nélkül.”

2012. Augusztus 23. 23:06, csütörtök | SzemPattika

A harminchatodik is nagyot pukkant

Idén harminchatodik alkalommal került megrendezésre a BB Boglári Szüreti Fesztivál.

2012. Augusztus 11. 23:08, szombat | SzemPattika

Kajak, megnyertük a versenyt!

Az olimpia utolsó előtti versenynapján véget értek a kajak-kenu versenyek Eaton-Dorneyban. Vegyes érzelmekkel, csalódásokkal, meglepetésekkel, hatalmas örömökkel, könnyekkel…de ami a legfontosabb, büszkén!