Blog | KreDieSz
2013. Március 27. 22:47, szerda
Ötletek a húsvéti reggelihez
Múlt héten már elkezdtük a húsvéti készülődést. A mai nap az ünnepi reggelihez hoztunk ötleteket Nektek. Íme:
Tormás célkasaláta
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej cékla lereszelve
- 1 nagyobb darab friss torma lereszelve
- 1 kisebb alma lereszelve
- 2 evőkanál méz, só, bors
- 1 dl víz
- 1 dl fehérborecet
Elkészítése:
A vizet, a fehérborecetet, a sót, a borsot és a mézet elkeverjük. A céklát, a tormát és az almát egy nagy salátás tálban halmozzuk, ráöntjük az öntetet és az egészet összekeverjük. Sonka és tojás mellé is remekül passzol.
Sonkás tormakrémmel töltött tojás
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 főtt tojás
- 15 dkg vaj
- 2 kiskanál méz
- 1 evőkanál ecetes torma
- 5 dkg főtt, füstölt sonka apró kockákra vágva
- 5 dl tej
- 2 evőkanál zabliszt
- só, bors, 1 kis csokor aprított petrezselyemzöld, szerecsendió
Elkészítése:
A tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat kiszedjük. Ezt követően besamelmártást készítünk: A tejet felforraljuk. Egy másik lábosban felolvasztunk 5 dkg vajat, belekeverjük a lisztet és megforrósítjuk. Ne pirítsuk sötétre! Állandó kevergetés közben a tejet fokozatosan hozzákeverjük, sóval, borssal, pici szerecsendióval ízesítjük. Kb. 1 percig forraljuk, ennyi idő alatt jól besűrűsödik.
A tojások sárgáját a maradék (10 dkg) vajjal, mézzel, tomrával és a besamelmártással habosra keverjük. Sóval, borssal utóízesítjük. Hozzákeverjük a sonkát és a petrezselyemzöldet is. A tormakrémet a félbevágott tojásokra töltjük és tálalásig hűtőbe tesszük.
A ropogós hagymás-sonkás húsvéti saláta receptjéhez katt' ide!
A húsvéti ebédhez recepteket pedig itt találsz.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2013. Május 31. 22:10, péntek | KreDieSz
10 dolog, amiért szeretjük az epret
Az alma és a déli gyümölcsök után kiéhezve már nagyon vártuk az első friss hazai gyümölcsöket és végre, végre, végre itt az eperszezon! :-) Íme 10 dolog amiért imádjuk:
2013. Május 17. 10:33, péntek | KreDieSz
Az "elegáns" spárga
Mai bejegyzésünkben egy nagyon sokoldalú és szerencsére egyre népszerűbb zöldséget szeretnénk bemutatni nektek, a spárgát.
2013. Május 16. 01:14, csütörtök | KreDieSz
Minden nap színesen - a gyakorlatban
Lássuk csak közelebbről a múlt héten már emlegetett "Five a day, the color way", azaz - "Minden színből, naponta ötször" ajánlást és az ehhez tartozó gyakorlati mintaötletünket.