Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Blog | KreDieSz

2013. Március 27. 22:47, szerda

Ötletek a húsvéti reggelihez

Ötletek a húsvéti reggelihez

Múlt héten már elkezdtük a húsvéti készülődést. A mai nap az ünnepi reggelihez hoztunk ötleteket Nektek. Íme:

Tormás célkasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej cékla lereszelve
  • 1 nagyobb darab friss torma lereszelve
  • 1 kisebb alma lereszelve
  • 2 evőkanál méz, só, bors
  • 1 dl víz
  • 1 dl fehérborecet

Elkészítése:

A vizet, a fehérborecetet, a sót, a borsot és a mézet elkeverjük. A céklát, a tormát és az almát egy nagy salátás tálban halmozzuk, ráöntjük az öntetet és az egészet összekeverjük. Sonka és tojás mellé is remekül passzol.

Sonkás tormakrémmel töltött tojás

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 főtt tojás
  • 15 dkg vaj
  • 2 kiskanál méz
  • 1 evőkanál ecetes torma
  • 5 dkg főtt, füstölt sonka apró kockákra vágva
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál zabliszt
  • só, bors, 1 kis csokor aprított petrezselyemzöld, szerecsendió

Elkészítése:

A tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat kiszedjük. Ezt követően besamelmártást készítünk: A tejet felforraljuk. Egy másik lábosban felolvasztunk 5 dkg vajat, belekeverjük a lisztet és megforrósítjuk. Ne pirítsuk sötétre! Állandó kevergetés közben a tejet fokozatosan hozzákeverjük, sóval, borssal, pici szerecsendióval ízesítjük. Kb. 1 percig forraljuk, ennyi idő alatt jól besűrűsödik.

A tojások sárgáját a maradék (10 dkg) vajjal, mézzel, tomrával és a besamelmártással habosra keverjük. Sóval, borssal utóízesítjük. Hozzákeverjük a sonkát és a petrezselyemzöldet is. A tormakrémet a félbevágott tojásokra töltjük és tálalásig hűtőbe tesszük.

A ropogós hagymás-sonkás húsvéti saláta receptjéhez katt' ide!

A húsvéti ebédhez recepteket pedig itt találsz.

Címkék: húsvét, recept, reggeli

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Május 31. 22:10, péntek | KreDieSz

10 dolog, amiért szeretjük az epret

Az alma és a déli gyümölcsök után kiéhezve már nagyon vártuk az első friss hazai gyümölcsöket és végre, végre, végre itt az eperszezon! :-) Íme 10 dolog amiért imádjuk:

2013. Május 17. 10:33, péntek | KreDieSz

Az "elegáns" spárga

Mai bejegyzésünkben egy nagyon sokoldalú és szerencsére egyre népszerűbb zöldséget szeretnénk bemutatni nektek, a spárgát.

2013. Május 16. 01:14, csütörtök | KreDieSz

Minden nap színesen - a gyakorlatban

Lássuk csak közelebbről a múlt héten már emlegetett "Five a day, the color way", azaz - "Minden színből, naponta ötször" ajánlást és az ehhez tartozó gyakorlati mintaötletünket.