Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Blog | KreDieSz

2013. Március 22. 21:34, péntek

Ötletek a húsvéti menühöz

Ötletek a húsvéti menühöz

Még nem tudod mi legyen a húsvéti menü? A mai napon az ünnepi ebédhez adunk ötleteket.

Még nem tudod, mi legyen a húsvéti menü? Tarts velünk ma (is), és a következő napokban is, mert a nyuszi megérkezéséig még számos recepttel jelentkezünk, hogy megkönnyítsük a választást. Készülünk Nektek receptekkel többek közt a húsvéti reggelihez, desszertekhez, vendégváró falatokhoz. A mai napra pedig egy húsvéti ebéd ötlelet hoztunk Nektek. Íme:

Húsvéti menü KreDieSZ módra

Medvehagymakrémleves

Tojáskrémmel töltött csirkemell

Zöldséges bulgur

Húsvéti saláta

Medvehagymakrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csokor medvehagyma csíkokra vágva
  • 1 pohár natúr joghurt
  • só, fehér bors, adalék mentes ételízesítő (pl. Reform, Vegamix)
  • tálaláshoz 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A medvehagymát feltesszük főni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Nem kell agyonfőzni, ahogy forr a víz a medvehagyma csíkok nagy részét kivesszük (ízlés szerint annyit hagyjunk bent, amennyit szeretnénk "mutatóba" betétként), és egy kis lével együtt és a natúr johurttal botmixerrel összeturmixoljuk. Visszaöntjük a lébe, felforraljuk, sóval, fehér borssal és egy kevés (lehetőleg adalék mentes) ételízesítővel ízesítjük. Ha szeretnénk hozzá levesbetétet, reszelt sajttal a legfinomabb.

Tojáskrémmel töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 6 kemény főtt tojás sárgája
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál mustár
  • olaj
  • só, bors, felaprított snidling

Elkészítése:

A főtt tojásokat félbe vágjuk, a sárgájákat kivesszük és egy keverő tálba tesszük. A fehérjére itt nem lesz szükség, azt felhasználjuk majd a salátánál. Kis lábosban 3 evőkanál olajat melegítünk, hozzáadjuk a lisztet, pár percig pirítjuk (ne sötétedjen meg), majd hozzáadjuk a tejet és összeforraljuk. Ezt a sűrű krémet hozzákeverjük a tojássárgájákhoz. Ízesítjük sóval, borssal, mustárral, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a snidlinget is.

A csirkemellet egy vékony késsel felszúrjuk, hogy egy kis zsebet kapjunk. Habzsákkal az üregébe töltjük a tojáskrémet. Figyeljünk rá, hogy a hús ne feszüljön meg túlzottan, mert sütés közben összehúzódik, és így kifolyhat a töltelék. A megtöltött csirkemellet besózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát elősütjük, majd 190 fokos sütőben kb. még 15 percig sütjük.

A másik két receptért kattints ide!

Címkék: húsvét, krediesz, recept

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Május 31. 22:10, péntek | KreDieSz

10 dolog, amiért szeretjük az epret

Az alma és a déli gyümölcsök után kiéhezve már nagyon vártuk az első friss hazai gyümölcsöket és végre, végre, végre itt az eperszezon! :-) Íme 10 dolog amiért imádjuk:

2013. Május 17. 10:33, péntek | KreDieSz

Az "elegáns" spárga

Mai bejegyzésünkben egy nagyon sokoldalú és szerencsére egyre népszerűbb zöldséget szeretnénk bemutatni nektek, a spárgát.

2013. Május 16. 01:14, csütörtök | KreDieSz

Minden nap színesen - a gyakorlatban

Lássuk csak közelebbről a múlt héten már emlegetett "Five a day, the color way", azaz - "Minden színből, naponta ötször" ajánlást és az ehhez tartozó gyakorlati mintaötletünket.