Blog | KreDieSz
2013. Március 22. 21:34, péntek
Ötletek a húsvéti menühöz
Még nem tudod mi legyen a húsvéti menü? A mai napon az ünnepi ebédhez adunk ötleteket.
Még nem tudod, mi legyen a húsvéti menü? Tarts velünk ma (is), és a következő napokban is, mert a nyuszi megérkezéséig még számos recepttel jelentkezünk, hogy megkönnyítsük a választást. Készülünk Nektek receptekkel többek közt a húsvéti reggelihez, desszertekhez, vendégváró falatokhoz. A mai napra pedig egy húsvéti ebéd ötlelet hoztunk Nektek. Íme:
Húsvéti menü KreDieSZ módra
Medvehagymakrémleves
Tojáskrémmel töltött csirkemell
Zöldséges bulgur
Húsvéti saláta
Medvehagymakrémleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csokor medvehagyma csíkokra vágva
- 1 pohár natúr joghurt
- só, fehér bors, adalék mentes ételízesítő (pl. Reform, Vegamix)
- tálaláshoz 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A medvehagymát feltesszük főni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Nem kell agyonfőzni, ahogy forr a víz a medvehagyma csíkok nagy részét kivesszük (ízlés szerint annyit hagyjunk bent, amennyit szeretnénk "mutatóba" betétként), és egy kis lével együtt és a natúr johurttal botmixerrel összeturmixoljuk. Visszaöntjük a lébe, felforraljuk, sóval, fehér borssal és egy kevés (lehetőleg adalék mentes) ételízesítővel ízesítjük. Ha szeretnénk hozzá levesbetétet, reszelt sajttal a legfinomabb.
Tojáskrémmel töltött csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 6 kemény főtt tojás sárgája
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 1 dl tej
- 1 evőkanál mustár
- olaj
- só, bors, felaprított snidling
Elkészítése:
A főtt tojásokat félbe vágjuk, a sárgájákat kivesszük és egy keverő tálba tesszük. A fehérjére itt nem lesz szükség, azt felhasználjuk majd a salátánál. Kis lábosban 3 evőkanál olajat melegítünk, hozzáadjuk a lisztet, pár percig pirítjuk (ne sötétedjen meg), majd hozzáadjuk a tejet és összeforraljuk. Ezt a sűrű krémet hozzákeverjük a tojássárgájákhoz. Ízesítjük sóval, borssal, mustárral, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a snidlinget is.
A csirkemellet egy vékony késsel felszúrjuk, hogy egy kis zsebet kapjunk. Habzsákkal az üregébe töltjük a tojáskrémet. Figyeljünk rá, hogy a hús ne feszüljön meg túlzottan, mert sütés közben összehúzódik, és így kifolyhat a töltelék. A megtöltött csirkemellet besózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát elősütjük, majd 190 fokos sütőben kb. még 15 percig sütjük.
A másik két receptért kattints ide!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2013. Május 31. 22:10, péntek | KreDieSz
10 dolog, amiért szeretjük az epret
Az alma és a déli gyümölcsök után kiéhezve már nagyon vártuk az első friss hazai gyümölcsöket és végre, végre, végre itt az eperszezon! :-) Íme 10 dolog amiért imádjuk:
2013. Május 17. 10:33, péntek | KreDieSz
Az "elegáns" spárga
Mai bejegyzésünkben egy nagyon sokoldalú és szerencsére egyre népszerűbb zöldséget szeretnénk bemutatni nektek, a spárgát.
2013. Május 16. 01:14, csütörtök | KreDieSz
Minden nap színesen - a gyakorlatban
Lássuk csak közelebbről a múlt héten már emlegetett "Five a day, the color way", azaz - "Minden színből, naponta ötször" ajánlást és az ehhez tartozó gyakorlati mintaötletünket.