Blog | KreDieSz
2013. Március 11. 17:32, hétfő
Mit főzzek a héten? - 5 egyszerű étel a hétköznapokra
A mai bejegyzéssel a hétköznapokra szeretnénk pár ötletet adni. Hoztunk Nektek egy finom tavaszi salátát, egy gazdag levest, egy különleges szendvicskrémet, egy könnyű joghurtot és egy tápláló egytálételt. Íme:
Tavaszi saláta
Hozzávalók 4 személyre:
♦ 1 kisebb fej saláta, apróra tépkedve
♦ 4 db főtt tojás cikkekre vágva
♦ 1 csokor retek (5-6 db) felkarikázva
♦ 1-2 szál újhagyma felkarikázva
♦ 1 szál zsenge sárgarépa vékony karikákra vágva
♦ 1 zsenge karalábé apró kockákra vágva
♦ 2 marék retekcsíra
Az öntethez:
♦ 2 evőkanál hidegen sajtolt olaj
♦ 2 evőkanál almaecet
♦ 2 evőkanál mustár
♦ 2 evőkanál méz
♦ só, bors
Elkészítése:
Az öntet hozzávalóit jól összekeverjük. A saláta zöldséges hozzávalóit tetszés egy nagy salátás tálba összekeverjük az öntettel, majd a tetején elrendezzük a cikkekre vágott főtt tojást.
Zöldséges csirkeraguleves
Hozzávalók 4 személyre:
♦ 40 dkg csirkemell felkockázva
♦ 1 csokor újhagyma felkarikázva
♦ 2 szár rúdzeller vagy 1 kisebb zellergumó felkockázva
♦ 2 db sárgarépa felkarikázva
♦ 1 db petrezselyemgyökér felkarikázva
♦ 20 dkg zöldborsó
♦ 3 gerezd fokhagyma áttörve
♦ Só, bors, ételízesítő (adalék mentes, pl. Vegamix, Reform...), tárkony
♦ 1 evőkanál kókuszzsír
Elkészítése:
A kókuszzsírt felolvasztjuk, majd megpirítjuk rajta a csirkemell kockákat és az előkészített zöldségeket a fokhagyma kivételével, majd öntsük fel annyi vízzel, ami bőven ellepi (~1-1,5 liter). Fűszerezzük, majd takarékon kb. 20 percig főzzük. A fokhagymát a végén érdemes hozzáadni, ha szükséges a többi fűszerrel is utóízesíthetjük. Forrón tálaljuk.
Ha a további 3 receptre is kíváncsiak vagytok, katt ide.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2013. Május 31. 22:10, péntek | KreDieSz
10 dolog, amiért szeretjük az epret
Az alma és a déli gyümölcsök után kiéhezve már nagyon vártuk az első friss hazai gyümölcsöket és végre, végre, végre itt az eperszezon! :-) Íme 10 dolog amiért imádjuk:
2013. Május 17. 10:33, péntek | KreDieSz
Az "elegáns" spárga
Mai bejegyzésünkben egy nagyon sokoldalú és szerencsére egyre népszerűbb zöldséget szeretnénk bemutatni nektek, a spárgát.
2013. Május 16. 01:14, csütörtök | KreDieSz
Minden nap színesen - a gyakorlatban
Lássuk csak közelebbről a múlt héten már emlegetett "Five a day, the color way", azaz - "Minden színből, naponta ötször" ajánlást és az ehhez tartozó gyakorlati mintaötletünket.