Blog | KreDieSz
2013. Március 16. 11:45, szombat
Könnyű tésztaételek nemzetünk színeiben
A mai napra tésztaételekkel készültünk nektek. Mivel nemzeti ünnepünket is ma jegyzi a naptár, így természetesen igyekeztünk úgy válogatni, hogy nemzeti lobogónk színeit idézzék receptjeink. Jó olvasgatást!
A mai napra tésztaételekkel készültünk nektek. Mivel nemzeti ünnepünket is ma jegyzi a naptár, így természetesen igyekeztünk úgy válogatni, hogy ha már nem tudhatjuk magunkénak a tésztaételeket (mivel egy másik piros-fehér-zöld nemzetnek köszönhetjük), legalább küllemükben ma ünnepeljenek velünk receptjeink. :) Reméljük, hogy ma mindenki otthon marad a nagy téli viharban és egy kis mediterrán, nyári hangulatot idézve elkészíti valamelyik receptünket...
A Piros - Gombás-paradicsomos farfalle
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg friss csiperke vagy konzerv lecsepegtetve, felszeletelve
- 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
- 3 dl tejszín
- napraforgó olaj, olíva olaj
- 3 dl tejszín
- 1 csomag farfalle tészta, durum (50 dkg)
- só, bors, kakukkfű
Elkészítése:
A hagymát napraforgó olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és pároljuk. Ízesítjük a sóval, borssal, kakukkfűvel. Ha a gomba már majdnem jó, hozzáadjuk a paradicsom konzervet és tovább pároljuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt és készre főzzük. A tésztát lobogó forró vízben 10-13 perc alatt készre főzzük. Leszűrjük, kis olíva olajjal átforgatjuk és hozzáadjuk a szószt.
A Fehér - Gombás-tonhalas penne
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg kisebb csiperke felszeletelve
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd áttört fokhagyma
- 3 dl tejszín
- 10 dkg tonhal konzerv
- 50 dkg durum penne
- Olívaolaj
- Só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A hagymát és a gombát az olajon megpirítjuk, felöntjük kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk és megpároljuk. Felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk, majd keverjük el benne a lecsöpögtetett tonhalat, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és összeforgatjuk a halas szósszal.
A Zöld - Medvehagymás-túrós fussilli
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csokor medvehagyma apróra vágva
- 1 nagy csomag túró
- 2 kis pohár 12%-os tejföl
- só
- ízlés szerint valamilyen reszelt sajt
- 1 csomag fussilli tészta, durum
- olíva olaj
Elkészítése:
A medvehagymát a túróval, tejföllel és sóval összekeverjük, túrókrémmé. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük 10-13 perc elegendő. Leszűrjük, olíva olajjal átforgatjuk. A túrókrémmel és ízlés szerint reszelt sajttal tálaljuk. Díszítésképpen egy-két levél medvehagymát vagy egy kis adag petrezselymet rávagdoshatunk a tészta tetejére.
Jó étvágyat!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2013. Május 31. 22:10, péntek | KreDieSz
10 dolog, amiért szeretjük az epret
Az alma és a déli gyümölcsök után kiéhezve már nagyon vártuk az első friss hazai gyümölcsöket és végre, végre, végre itt az eperszezon! :-) Íme 10 dolog amiért imádjuk:
2013. Május 17. 10:33, péntek | KreDieSz
Az "elegáns" spárga
Mai bejegyzésünkben egy nagyon sokoldalú és szerencsére egyre népszerűbb zöldséget szeretnénk bemutatni nektek, a spárgát.
2013. Május 16. 01:14, csütörtök | KreDieSz
Minden nap színesen - a gyakorlatban
Lássuk csak közelebbről a múlt héten már emlegetett "Five a day, the color way", azaz - "Minden színből, naponta ötször" ajánlást és az ehhez tartozó gyakorlati mintaötletünket.