Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Blog | KreDieSz

2013. Május 09. 22:29, csütörtök

Energetizáló zöldség- és gyümöcsturmixok

Energetizáló zöldség- és gyümöcsturmixok

Mára isteni finom turmix recepteket hoztunk Nektek.

A tegnapi cikkünkben már részletesen olvashattatok a zöldség- és gyümölcs fogyasztás jótékony hatásairól. A témát ma is folytatjuk, valamint hoztunk Nektek 3 isteni turmix recepttet is. Hogy kiknek ajánljuk? A zöldség-és gyümölcslevek fogyasztása egészséges a fejlődő gyermeki szervezetnek, de élvezetes és felüdülést nyújt a felnőttek számára is. Főleg nyári melegben, munka és edzés közben van nagyon jó hatással szervezetünkre.

A megfelelő folyadékbevitel alapvető fontosságú a jó egészséghez és a megfelelő sportteljesítményhez egyaránt. Fontos, hogy amikor sportolni kezdünk, ne legyünk kiszáradva, igyunk folyadékot miközben mozgunk, a testedzés végeztével pedig pótoljuk az elvesztett folyadékot.
A házi készítésű zöldség- és gyümölcslevek valóságos tápanyagbombák. Gyorsan és könnyen elkészíthető értékes folyadékok, melyek tele vannak vitaminnal, ásványi anyaggal, és ami nagyon fontos, nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, mesterséges édesítő- és tartósítószereket, aromákat és színezőanyagokat.
Elkészítésükhöz mindössze a kívánt gyümölcs vagy zöldségre, éles késre, turmixgépre, gyümölcsprésre vagy elektromos citrusprésre lesz szükség.
Létfontosságú tápanyagokkal szolgálhatnak nekünk akár edzés előtt, alatt és után.

Tippek a zöldség/gyümölcs vásárláshoz:

  • mindig olyan gyümölcsöt v. zöldséget vásároljunk, amelynek épp a szezonja van
  • kerüljük a fonnyadt termékeket
  • amikor csak lehet biotermesztésű zöldséget v. gyümölcsöt vegyünk
  • a zöldséget és a gyümölcsöt közvetlenül a préselős előtt készítsük elő, hogy megőrizzék vitamintartalmukat
  • az alapanyagokat kis mennyiségben és gyakran vásároljuk

Íme a mi kedvenc receptjeink:

Sárgarépa-narancs-alma ital

Ez az ivólé, nem csak üdítően finom, de jó vitamin és rostforrás is. Fogyasztás leginkább edzés előtt ajánlott.
Hozzávalók:

  • 1 sárgarépa
  • 2 narancs
  • 1 fanyar ízű alma
  • 2-3 dl víz

Elkészítés:
A narancsot mossuk meg, vágjuk félbe, majd facsarjuk ki a levét. Tisztítsuk meg a sárgarépát, az almát hámozzuk meg, és vágjuk egyenlő méretű darabokra. A narancs levét, az almát és a répát tegyük egy turmixgépbe, öntsünk hozzá vizet és turmixoljuk össze!
A sárgarépa az egyik leggazdagabb forrása az antioxidáns béta-karotinnak. Ez az ivólé tartalmaz C-, B1- és B6-vitaminokat, valamint folsavat,káliumot és kalciumot is.

További receptekért klikk ide!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Május 31. 22:10, péntek | KreDieSz

10 dolog, amiért szeretjük az epret

Az alma és a déli gyümölcsök után kiéhezve már nagyon vártuk az első friss hazai gyümölcsöket és végre, végre, végre itt az eperszezon! :-) Íme 10 dolog amiért imádjuk:

2013. Május 17. 10:33, péntek | KreDieSz

Az "elegáns" spárga

Mai bejegyzésünkben egy nagyon sokoldalú és szerencsére egyre népszerűbb zöldséget szeretnénk bemutatni nektek, a spárgát.

2013. Május 16. 01:14, csütörtök | KreDieSz

Minden nap színesen - a gyakorlatban

Lássuk csak közelebbről a múlt héten már emlegetett "Five a day, the color way", azaz - "Minden színből, naponta ötször" ajánlást és az ehhez tartozó gyakorlati mintaötletünket.