Blog | KreDieSz
2013. Május 09. 22:29, csütörtök
Energetizáló zöldség- és gyümöcsturmixok
Mára isteni finom turmix recepteket hoztunk Nektek.
A tegnapi cikkünkben már részletesen olvashattatok a zöldség- és gyümölcs fogyasztás jótékony hatásairól. A témát ma is folytatjuk, valamint hoztunk Nektek 3 isteni turmix recepttet is. Hogy kiknek ajánljuk? A zöldség-és gyümölcslevek fogyasztása egészséges a fejlődő gyermeki szervezetnek, de élvezetes és felüdülést nyújt a felnőttek számára is. Főleg nyári melegben, munka és edzés közben van nagyon jó hatással szervezetünkre.
A megfelelő folyadékbevitel alapvető fontosságú a jó egészséghez és a megfelelő sportteljesítményhez egyaránt. Fontos, hogy amikor sportolni kezdünk, ne legyünk kiszáradva, igyunk folyadékot miközben mozgunk, a testedzés végeztével pedig pótoljuk az elvesztett folyadékot.
A házi készítésű zöldség- és gyümölcslevek valóságos tápanyagbombák. Gyorsan és könnyen elkészíthető értékes folyadékok, melyek tele vannak vitaminnal, ásványi anyaggal, és ami nagyon fontos, nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, mesterséges édesítő- és tartósítószereket, aromákat és színezőanyagokat.
Elkészítésükhöz mindössze a kívánt gyümölcs vagy zöldségre, éles késre, turmixgépre, gyümölcsprésre vagy elektromos citrusprésre lesz szükség.
Létfontosságú tápanyagokkal szolgálhatnak nekünk akár edzés előtt, alatt és után.
Tippek a zöldség/gyümölcs vásárláshoz:
- mindig olyan gyümölcsöt v. zöldséget vásároljunk, amelynek épp a szezonja van
- kerüljük a fonnyadt termékeket
- amikor csak lehet biotermesztésű zöldséget v. gyümölcsöt vegyünk
- a zöldséget és a gyümölcsöt közvetlenül a préselős előtt készítsük elő, hogy megőrizzék vitamintartalmukat
- az alapanyagokat kis mennyiségben és gyakran vásároljuk
Íme a mi kedvenc receptjeink:
Sárgarépa-narancs-alma ital
Ez az ivólé, nem csak üdítően finom, de jó vitamin és rostforrás is. Fogyasztás leginkább edzés előtt ajánlott.
Hozzávalók:
- 1 sárgarépa
- 2 narancs
- 1 fanyar ízű alma
- 2-3 dl víz
Elkészítés:
A narancsot mossuk meg, vágjuk félbe, majd facsarjuk ki a levét. Tisztítsuk meg a sárgarépát, az almát hámozzuk meg, és vágjuk egyenlő méretű darabokra. A narancs levét, az almát és a répát tegyük egy turmixgépbe, öntsünk hozzá vizet és turmixoljuk össze!
A sárgarépa az egyik leggazdagabb forrása az antioxidáns béta-karotinnak. Ez az ivólé tartalmaz C-, B1- és B6-vitaminokat, valamint folsavat,káliumot és kalciumot is.
További receptekért klikk ide!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2013. Május 31. 22:10, péntek | KreDieSz
10 dolog, amiért szeretjük az epret
Az alma és a déli gyümölcsök után kiéhezve már nagyon vártuk az első friss hazai gyümölcsöket és végre, végre, végre itt az eperszezon! :-) Íme 10 dolog amiért imádjuk:
2013. Május 17. 10:33, péntek | KreDieSz
Az "elegáns" spárga
Mai bejegyzésünkben egy nagyon sokoldalú és szerencsére egyre népszerűbb zöldséget szeretnénk bemutatni nektek, a spárgát.
2013. Május 16. 01:14, csütörtök | KreDieSz
Minden nap színesen - a gyakorlatban
Lássuk csak közelebbről a múlt héten már emlegetett "Five a day, the color way", azaz - "Minden színből, naponta ötször" ajánlást és az ehhez tartozó gyakorlati mintaötletünket.