Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Blog | KreDieSz

2013. Március 14. 22:01, csütörtök

5 tipp, hogy jóban legyél önmagaddal

5 tipp, hogy jóban legyél önmagaddal

Mai bejegyzésünkkel elkalandozunk kicsit a lélek világába. Ahhoz adunk pár gyakorlatias tippet, hogy mit tehetsz, hogy jó viszonyba élhess önmagaddal.

1. Gondold meg, hova adod a figyelmed

Aminek odaadod a tudatos figyelmed, az növekedni fog és elindul a megtestesülés felé. Igaz ez akkor is, ha valamivel harcolsz, az fog növekedni. A kulcs az ellenállás feladása, az elfogadás és aztán a figyelmed átirányítása, és az érzéseid áthangolása. Mit jelent ez a gyakorlatban? Arra irányítsd a figyelmedet, amit szeretnél, ne arra amit el akarsz kerülni. Ha a például elégedetlen vagy a testeddel és szeretnél soványabb (vagy egészségesebb, vagy testesebb vagy bármi lenni...), akkor az legyen előtted, amilyen lenni szeretnél, és ne a kilókkal harcolj vagy az elhízás ellen. Ha belül átalakítod az énképed, akkor a tested is ehhez fog igazodni, ezt fogja tükrözni. Ha szeretnél valamin változtatni, próbáld ki az alábbi gyakorlatot: készíts egy képes montázst arról, amilyenné szeretnél válni: keress hozzá képeket az interneten vagy újságokból, vagy vegyél elő egy régi fényképet magadról, ahol tetszettél magadnak, esetleg írhatsz rá egy pár motiváló sort - a lényeg, hogy csupa olyan dolog szerepeljen rajta, ami jó érzéssel tölt el és segít elérni a célodat. Tedd ki ezt a montázst vagy képet egy olyan helyre, ahol minél gyakrabban láthatod, de minden nap szánj arra időt, hogy lásd a képeken megjelent önmagadat magad előtt és engedd meg, hogy átjárjon ez a jóérzés.

A Secret - a vonzás törvénye köztudatban is elterjedése óta sok szó esik a gondolatok teremtő erejére. Azonban nem árt arra is figyelni, hogy a kiejtett szavak, és a tettek még ennél is nagyobb erővel bírnak. Az a történet vagy, amit elmesélsz...Te hogy szoktál beszélni magadról? És milyen szeretnél lenni? Ha nagy a szakadék a kettő között, érdemes ezen is elgondolkozni és összehangolni a kettőt. Itt most nem arra gondolok, ha például kövérnek érzed magad, hogy mostantól mondogasd azt, hogy "sovány vagyok" (Emlékeztek az Erik a vikingre? "Nem süllyedünk, nem süllyedünk! Sőőőt! Inkább emelkedünk! :-)), de ha az szeretnél lenni, akkor érdemes abbahagyni az olyan mondatok ismételgetését, mint "csak ránézek a kajára és hízok tőle" "úgysem tudok lefogyni, nekem ilyen a genetikám" és társaik, helyettük válassz olyan építő jellegű kijelentéseket, amelyek jó érzést keltenek benned és amit el szeretnél érni. Például: „Örömmel tölt el méretem és alakom megváltozásának előérzete - mert biztos vagyok benne, hogy elindultak már ezek a változások. És addig is általában véve jól érzem magam, mert nem vagyok elégedetlen azzal, amilyen most vagyok." (Esther és Jerry Hicks)

2. A tudatalatti tisztítása

A tudatos gondolkodás és döntés nagyon fontos, de nem mindig elég, mivel a tudatalattiban rögzült programjaink is nagyban befolyásolják életünk alakítását és viszonyunkat saját magunkhoz. Mi kerül a tudatalattiba? Minden...amit sokszor hallasz, válogatás nélkül rögzül: például amit a szüleink, tanáraink neveltek belénk, valamint a média is óriási szerepet játszik benne. Szerencsére a rosszul működő programok, beidegződések, sorozatos kudarcokhoz vezető hitrendszerek felülírhatók, kicserélhetők, csupán legalább annyiszor kell meghallgatni a jó programot ahányszor az ellenkezője elhangzott. Érdemes ezzel is dolgozni, mert valóban sok mindent meghatároz. A gyakorlati megvalósításban szerintünk nagy segítséget nyújthat például Balogh Béla A tudatalatti tízparancsolata könyve és cd-je és/vagy Bagdi Bella dalai. Valamint sokat segít a helyzeten, ha igyekszel megszűrni, milyen információkat engedsz rendszeresen beáramlani a tudatodba: milyen műsorokat nézel, miket olvasol, miket hallgatsz, milyen honlapokat nézegetsz...stb, ezeknél a döntés csak rajtad áll.

3. Elfogadás

Ha változni is szeretnél, fontos, hogy elfogadd a jelenlegi helyzeted, Egyik legnagyobb erővel bíró érzés az a hála érzése, ami segíthet Neked ebben. Részletesen olvashatsz erről például Rhonda Byrne: A hála című könyvében. Ehhez is adunk egy gyakorlati ötletet: maradva a fenti példánál a testtel kapcsolatban minden este - de legalább 1 héten keresztül - amikor zuhanyzol, adj hálát a testednek, hogy milyen csodálatosan végzi munkáját. Vedd sorra az összes testrészedet. Köszönd meg a lábaidnak, hogy járhatsz és egész nap cipelik a testedet, a kezeidnek, hogy meg tudsz fogni, érinteni dolgokat, a szemednek, hogy látsz ...stb. Vedd sorra mindet - azokat is, amiket esetleg nem szeretsz. Itt is az a fontos, hogy ne csak a szavakat mormogd el, hanem az érzések szintjén próbáld meg megélni a hála érzését. Ha sikerrel jársz, meglátod micsoda felszabadító erővel bír :-)

Ha kíváncsi vagy a másik két tippünkre is, klikk ide!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Május 31. 22:10, péntek | KreDieSz

10 dolog, amiért szeretjük az epret

Az alma és a déli gyümölcsök után kiéhezve már nagyon vártuk az első friss hazai gyümölcsöket és végre, végre, végre itt az eperszezon! :-) Íme 10 dolog amiért imádjuk:

2013. Május 17. 10:33, péntek | KreDieSz

Az "elegáns" spárga

Mai bejegyzésünkben egy nagyon sokoldalú és szerencsére egyre népszerűbb zöldséget szeretnénk bemutatni nektek, a spárgát.

2013. Május 16. 01:14, csütörtök | KreDieSz

Minden nap színesen - a gyakorlatban

Lássuk csak közelebbről a múlt héten már emlegetett "Five a day, the color way", azaz - "Minden színből, naponta ötször" ajánlást és az ehhez tartozó gyakorlati mintaötletünket.