Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Április 28. 07:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Változékony idő lesz a hosszú hétvégén

Változékony idő lesz a hosszú hétvégén

Változékony idő lesz a hosszú hétvégén: pénteken a nyugati országrészben gyenge eső lehet, szombaton szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, vasárnap, hétfőn gomolyfelhős-napos idő valószínű. A hőmérséklet emelkedik, hétfőn 23 Celsius-fok várható a legmelegebb órákban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken a nap első felében alapvetően napos, gomolyfelhős idő várható, majd délutántól nyugat felől megvastagszik a felhőzet. A Dunántúl nyugati felében gyenge eső előfordulhat. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül, időnként erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet délután 14 és 20 fok között alakul.

Szombaton nyugat felől elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, és gomolyfelhő-képződésre lehet számítani. Szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. Hajnalban általában 4 és 10 fok között lesz a hőmérséklet, délutánra 15-23 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő várható, elszórtan lehet zápor, zivatar. Az északi szél a Dunántúlon és északkeleten időnként megélénkülhet. A minimumhőmérséklet 2 és 11, a csúcshőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Hétfőn, május 1-jén általában sok lesz a napsütés gomolyfelhőkkel, nyugat felől egyre több fátyolfelhővel, csak elvétve alakulhat ki zápor. A keleties szél sokfelé megélénkül, hajnalban 2-10, délután 18-23 fok lesz a jellemző.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.