Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2019. Augusztus 28. 07:42, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tízezrekbe kerül az iskolakezdés a családoknak

Tízezrekbe kerül az iskolakezdés a családoknak

Harminc-negyvenezer forintba kerül gyermekenként az iskolakezdés

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján végzett számítások szerint gyermekenként harminc-negyvenezer forintba kerül egy általános iskolás diák tanévkezdése, ezért nagy segítség, hogy korábban érkeznek meg a családtámogatások - mondta Kutassy Jenő, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének alelnöke az M1 kedd esti műsorában.

Az óvodától a felsőoktatásig kétmillió embert érint a tanévkezdés - folytatta. Őket olyan intézkedések is segítik, mint az étkeztetés támogatása, a tankönyvek ingyenessé tétele, valamint a családtámogatások, amelyeket szeptember helyett már augusztus végén megkapnak a családok - emelte ki. Utóbbit azért nevezte fontosnak, mert az iskolakezdéssel kapcsolatos kiadások már augusztus végén jelentkeznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:27, vasárnap | Belföld

Három hét van a választási plakátok eltávolítására

Még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és EP választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció