Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. December 06. 11:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Hatos Szabolcs

Télapó itt van

Télapó itt van

Van ahol már járt, más helyekre este hivatalos a nagyszakállú

Ismét eltelt egy év, újra a „csodavárás” keríti hatalmába a földlakókat. December 6-án érkezik ugyanis a Télapó, (egyes kultúrákban 24-én is) akivel kicsik-nagyon rengeteg helyen találkozhatnak – Tapolcán is.

Általános tünetek: a legkisebbek első szóra felkelnek, szívesen mennek oviba. Az iskolák környékén – de akár városszerte is – több piros sapkás fiatal figyelhető meg, vagy a hónapban először (és nem utoljára) drasztikusan megugrik az édességfogyasztás. Semmi kétség, ma országszerte december 6-a van, vagyis érkezik a Mikulás. Akit korosztályra való tekintet nélkül, titkon mindenki vár. Az ünnep ugyanis nem csak a kicsiknek szól – erről árulkodnak legalábbis a közösségi portálon található bejegyzések, vagy éppen azok a mosolygó, meglepett „felnőttek”, akiket a bevásárlóközpontban szaloncukorral kínál a télapó. Titokban, legbelül ugyanis egy kicsit mindenki megmarad gyermeknek, és az év utolsó hónapja az, ami erre évről-évre emlékeztet is minket. Ezért csodálatos ez az ünnep, erről ne feledkezzünk meg a mindennapos rohanásban, a decemberi forgatagban.

Hogy hol találkozhatunk Tapolcán Télapóval, azt nem fednénk fel, talán egyébként sem fedi ezt homály. A meglepetés örömét viszont még véletlenül sem vennénk el senkitől, így zárásként csak annyit kérünk a lakosságtól, hogy aki nem tette eddig, még van ideje kifényesíteni lábbelijét, intézkedjen. Mert Télapó itt van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).