Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Október 06. 15:04, szombat | Helyi
Forrás: hsz90

Tapolca íze

Tapolca íze

Idén is közönségsiker a Pisztráng és Borfesztivál

A Malom-tó és környéke szinte a nyarat idézi. Ragyogó napsütés, kellemes meleg fogadta kegyeibe a városba látogatókat és termékeiket kínálókat, zsúfolásig telt a tópart kirándulókkal, kíváncsiskodókkal.

Tapolcán valami készül – már a korai órákban is érezhető volt a belvárosban, hogy ez nem egy átlagos szombati nap lesz. 9 óra után nem sokkal már éledezni látszott a tópart, megérkeztek az első érdeklődők, és kipakoltak a különböző házi finomságokat kínáló, népművészeti remekekkel kereskedő eladók is, például Babótról vagy Izsákról. Főszerepben a pisztráng, és a borok – kapható paprikás, tökmagos, és roston sült is, ami természetesen javarészt a helyi állományból származik. A büfések reggeli, jelentős forgalomról szőtt álma megvalósulni látszik – ebédidőben szinte minden hely elkelt az asztaloknál, mindenki a tapolcai pisztrángot ízlelte. A borozóbódék előtt is már most többen kortyolták a környező pincészetek termékeit,– például a cserszegi fűszerest – mégis ők majd a későbbi órákban számíthatnak jelentősebb érdeklődésre – hiszen nincs is jobb, mint a kellemes zene mellett egy pohár finom bor a gyönyörű környezetben. A kora délutáni, esti koncertek mellett minden feltétel adott lesz ehhez az élményhez. És ha már bor: volt szerencsém megkóstolni a bordzsemet, amit mindenkinek csak ajánlani tudok – egyébként a villányi finomság kiváló hús- és sajtfélékhez kínálója szerint. A Tapolcán már megszokott német hangok mellett találkoztam olasz, és orosz anyanyelvű vendégekkel is, de a megkérdezettek többsége kérdésemre azt válaszolta – igen, ők kimondottan a fesztivál miatt jöttek városunkba. „Balatoni pihenésünket időzítettük erre a hétvégére, tavaly is itt voltunk, és nagyon finom a helyi pisztráng – számunkra ez Tapolca íze” – válaszolt így egy budapesti házaspár. Kisiskoláscsoport is érkezett a fővárosból – és máshonnan, nagyobbak is - ezekre a napokra, természetesen ők megnézik a Balatont is például. „De vonzó volt a sok, kicsiknek szóló program is…” – mondta csoportvezetőjük. Kétségtelen, aki ma belevetette magát a forgatagba, jól érezte magát – a belvárosban rengeteg helyi lakossal találkozhatunk, akik családjukkal ezt a programot választották. Hiszen van itt minden, mi szem szájnak ingere: a főszereplők mellett ismerkedhetünk házi szörpökkel, ehetünk kürtöskalácsot vagy fagylaltot, de vásárolhatunk mustárkülönlegességeket is.

Tehát a helyi és környékbeli erők által létrejött fesztivál idén is telitalálat, érdemes megnézni, megízlelni a tapolcai ízeket. Íme a további program:

http://infotapolca.hu/program_olvas/permalink:ii-tapolcai-pisztrang-es-bor-fesztival-2012-10-05093848/

A tegnap esti képekért, pedig látogasson el galériánkba!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt