Városlista
2024. június 1, szombat - Tünde

Hírek

2012. Március 06. 07:07, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress

Szlovákiában véget érhet az egykulcsos adórendszer

Szlovákiában véget érhet az egykulcsos adórendszer

Robert Fico szerint a vasárnapi választások után Szlovákia lebontja az egykulcsos személyi jövedelemadó és társasági adórendszert.

A győztes SMER párt vezetője egy bizonyos jövedelemhatár felett emelné a személyi jövedelemadót, a társasági adót, de erősebben adóztatná a bankszektort is.

Robert Fico tart tőle, hogy az idei deficit meghaladja a tervezett 4,6 százalékot, és így még nehezebb lesz jövőre 3 százalék alá szorítani az államháztartás hiányát.

Ezért a leendő miniszterelnök szigorítja az eddigi adórendszert. Az évi 30 millió eurót meghaladó profitot termelő cégek társasági adóját 22 százalékra emeli a jelenlegi 19 százalékról. 25 százalékra emelkedhet az évi több mint 33 ezer euró jövedelemmel rendelkező szlovákok személyi jövedelemadója az eddigi 19 százalékról. Sőt, Robet Fico a bankszektor adózását sem hagyná változatlanul. Ezt az adót 0,7 százalékra emelné. Ahogy fogalmazott, rekord profit után rekordszintű adóval kell a bankoknak hozzájárulniuk a költségvetési hiány csökkentéséhez.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 31. 09:55, péntek | Külföld

Hazaszállították a kórházból a szlovák miniszterelnököt

2024. Május 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Tűzoltó sérült meg egy felrobbant kézigránáttól Horvátországban

A tűzoltó épp egy kigyulladt ház oltásában vett részt kedden a közép-horvátországi Károlyvárosban (Karlovac), amikor egy felrobbanó kézigránáttól súlyos sérüléseket szenvedett.

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.