Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Március 13. 21:58, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Sok csapadék, viharos szél, hófúvás miatt figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Sok csapadék, viharos szél, hófúvás miatt figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

A csütörtökön várható jelentős mennyiségű csapadék, viharos szél, illetve hófúvás miatt az ország az összes megyéjére figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A különböző veszélyes időjárási jelenségek miatt az ország tizenkét megyéjére másodfokú, hét megyében és a fővárosban elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Több megyében több veszélyes időjárási jelenség miatt is kiadtak első, vagy másodfokú figyelmeztetést. A 24 óra alatt lehulló jelentős mennyiségű csapadék miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést.

Az ország kilenc megyéjében a várt legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják. Emiatt az ország keleti felében Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén, míg a Dunántúlon Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Zala és Somogy megyére adták ki a narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán kora este az MTI-hez eljuttatott előrejelzésében azt írta: csütörtökön északnyugat felől erős hidegbetörés várható. Ennek következtében a kezdeti esőt, havas esőt napközben fokozatosan váltja fel havazás, legkésőbb a keleti megyékben. Csütörtök éjfélig többnyire 5-10 centiméteres hóréteg alakulhat ki.

Emellett az északi, északkeleti szél a reggeli óráktól a Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharossá fokozódhat. Ezeken a területeken a 70-95 kilométer/órás széllökések várhatók. A Bakony és a Balaton térségében, valamint a Nyugat-Dunántúlon és a Kisalföld nyugati felén viszont akár a 100 kilométeres erősséget meghaladó széllökések is lehetnek. A viharos szél elsősorban az ország középső sávjában okozhat hófúvást - írta a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét