Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 07. 07:55, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Református elnökség: együttérzéssel gondolunk a gyermekbántalmazás áldozataira

Református elnökség: együttérzéssel gondolunk a gyermekbántalmazás áldozataira

A Magyarországi Református Egyház elnökségi tanácsa együttérzéssel gondol a gyermekbántalmazás áldozataira és bármiféle bántalmazást elfogadhatatlannak tart

- olvasható az elnökség böjti körlevelében, amelyben kitérnek arra is, a "kegyelmi ügy" következményei megterhelik a reformátusok böjti készülődését.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott, a négy református püspök és a négy főgondnok által aláírt körlevélben kiemelték: nemcsak együttérzéssel gondolnak a gyermekbántalmazás áldozataira, hanem református hitük szerint elfogadhatatlannak tartanak bármiféle bántalmazást.

Hozzátették: gondoskodó szeretettel fordulnak azon gyermekek felé, akik gyülekezeteikben, óvodáikban, iskoláikban nevelkednek, a Bethesda kórházban gyógyulnak és akik a hátrányos helyzetű gyerekeknek létrehozott Bárka táboraikban találkoznak az élet örömeivel, Isten szeretetével. "Az ő életük megóvása és gazdagítása, sebeik gyógyítása mindannyiunk szent kötelessége " - fogalmaznak.

A körlevél szerint a reformátusok böjti készülődését megterhelik a kegyelmi ügy következményei. Emlékeztettek: Balog Zoltán lemondott a zsinat lelkészi elnökségéről, a következő elnök megválasztásáig Pásztor Dániel tiszáninneni püspök mint a zsinat lelkészi alelnöke látja el a lelkészi elnök feladatait.

Jelezték: Balog Zoltán püspöki tisztségéről egyedül ő és az őt megválasztó Dunamelléki Református Egyházkerület jogosult dönteni. "Tiszteletben tartva ezt, imádságban tusakodva kérjük Istent, hogy bölcs, egyházunk javát célzó döntéseket hozzanak" - tették hozzá.

A püspökök és főgondnokok a körlevélben kitértek arra: miközben a világ logikája a bűnben tartás, őket a bűn megvallása, a bűnbánat, a bocsánatkérés, a bűnbocsánat és a "mostantól fogva többé ne vétkezz!" jézusi mondat lelkülete határozza meg. "Mi így zárjuk le magunk között ezt az ügyet, és ebben a szellemben szolgáljuk tovább Istent, egyházunkat és nemzetünket" - fogalmaztak.

Nagypéntek örömhíre azt jelenti, hogy "Isten Jézus Krisztus megváltó szeretete által emel fel mélységeinkből. Jézus Krisztus feltámadásában van gyógyulásunk, egységünk, közös szolgálatunk és örök reménységünk. Mindezektől senki és semmi el nem választhat bennünket" - tették hozzá a református egyházi vezetők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk