Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Február 16. 21:51, csütörtök | Helyi

Rangos első helyezés

Rangos első helyezés

Az Elmolight Bt elnyerte a Környezetvédelmi Gyártók és Szolgáltatók Szövetségének I. díját,amelyet Erdei-Kukely Katalin vezető kutatómérnök vett át szombaton, a Szövetség évente megrendezésre kerülőgáláján.
A pályázatot Katalin a "Kommunális iszapok beintegrálása a mezőgazdasági termelésbe, és műtrágya-helyettesítő készítmény előállítása" témakörben állította össze, egy nagyonrangos mezőnyben - hozta el az első díjat!
Különösen azért nagy öröm, mert ennek a technológiának első referencia-helye Tapolca, ésa tökéletesítése is itt zajlott a Biofuna Kft közreműködésével. Azóta is első helyen hivatkozunk rá és városunkra, bár a technológiát Magyarországon már bevezették és használják Győrben a Városgazdálkodásnál, Budapesten
a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt-nél, Debrecenben az AKSD Városgazdálkodási Kft-ben, - hogy csak a legnagyobbakat említsük. Ezenkívül még az országban 9 nagyobb városban, és vízműnél alkalmazzák. Jelenleg is három regionális vízműnél tartanak a tárgyalások, így gyakorlatilag már szinte minden régióban jelen vannak
a termékkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt