Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Augusztus 23. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Tapolcai Rendőrkapitányság

Próbálta megtéveszteni a rendőröket a falopással gyanúsított férfi

Próbálta megtéveszteni a rendőröket a falopással gyanúsított férfi

Már a második forduló fánál tartottak

Elfogták a tapolcai rendőrök azt a két 24 éves fiatalembert, akik augusztus 23-án egy közeli település külterületén található erdőből lopták a kitermelt fát. A falu egyik hivatásos vadásza tett bejelentést a Tapolcai Rendőrkapitányságra, hogy egy szürke színű terepjáróval két személy éppen fát lop és már a második fordulónál tartanak.
A rendőrök helyszínre érkezésekor megállították az erdős úton velük szemben közlekedő terepjárót, majd igazoltatás alá vonták az abban tartózkodó személyeket és átvizsgálták az autót. A terepjáró rakterében azonban már csak a faszállításból maradt kéregmaradványok hevertek. A rendőrök kérdéseire válaszolva azt állították, hogy otthonról vittek fát egyikőjük nagybátyjának pincéjéhez, mivel este bográcsban szeretnének főzni.
Ezek után az egyik férfit felszólították, üljön be a rendőrautóba és mutassa meg, hol is van az a bizonyos pince. Az erdő felé haladva feltűnően ideges és nyugtalan volt, többször kérte, álljanak meg, mert oda csak gyalog lehet eljutni. Miután a pincéhez érkeztek, rámutatott egy faágakból összerakott kupacra, s azt állította, azokat a fadarabokat hordták oda az erdőből.
Mindeközben kijött a telek tulajdonosa, s érdeklődve kérdezte, kit keresnek, majd elmondta, hogy ez az ő fája és aznap senki nem járt a pincéjénél.
Ezt követően a lopással gyanúsított férfit társával együtt előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, majd külön-külön történő meghallgatásukra került sor. Ekkor egyöntetűen elárulták, hogy délelőtt valóban két forduló fát vittek el, s már a harmadikért indultak, mikor a bejelentő megzavarta őket és menekülőre fogták, ám a rendőrök kezére futottak.
Végül megmutatták az aznap eltulajdonított körülbelül 1 m3 fát, melynek értéke 10.000 Ft.
Az eltulajdonított fa lefoglalásra került, a két férfi ellen pedig üzletszerűen, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége miatt eljárás indult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás