Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Október 08. 19:41, kedd | Helyi
Forrás: Tapolcai Rendőrkapitányság/Nagy Judit

Őszi közlekedési balesetek

Őszi közlekedési balesetek

Ismét beköszöntött az ősz, s ebben az időszakban a legtöbb közlekedési problémát a csúszós utak és a romló látási viszonyok okozzák.

Ezért nagyon fontos, hogy minden járművezető megfelelően felkészítse járművét - és természetesen saját magát - ezekre a körülményekre. Ősszel a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket.

A Tapolcai Rendőrkapitányság illetékességi területén is az elmúlt időszakban több hasonló jellegű baleset következett be. Egy 58 éves éves gyenesdiási férfi 2013. szeptember 27-én a délutáni órákban a Tapolca és Zalahaláp közötti útszakaszon borult személygépkocsijával az árokba. A sofőr a nedves útszakaszon csúszott meg, elvesztette uralmát járműve felett, majd a vízelvezető árokban kötött ki a tetejére borulva. A gépkocsi vezetőjét, illetve az autóban tartózkodó feleségét és édesapját az ajkai kórházba szállították.

Egy 41 éves zalakomári férfi pedig 2013. október 1-jén Zalagyömörő felől Bazsi irányába közlekedve csúszott meg egy balra ívelő kanyarban járművével, aminek következtében a menetiránya szerinti jobb oldali árokba csapódott, ahol felborult. A mentő a sérültet az ajkai kórházba szállította.

A balesetek körülményeit a rendőrség még vizsgálja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.