Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Október 09. 17:32, vasárnap | Helyi
Forrás: saját

Nemzetközi paintball őrület Tapolcán

Nemzetközi paintball őrület Tapolcán

A régi laktanyába rendezték meg a három napos "Big Game"-et.

A rendezvényen körülbelül 150 elszánt "katona" vett részt. Voltak köztük osztrákok, szlovákok, és természetesen a magyarok, az ország különböző pontjairól.A résztvevők elmondása alapján azért jöttek el olyan messziről mert a pálya nagyon jó adottságokkal rendelkezik, a régi laktanyából kifolyólag.

A paitball szabályairól kicsit bővebben:

A paintball játék során bizonyos szabályokat minden körülmények között be kell tartani. Ezek mind a biztonságra vonatkoznak. Az egyéb játékszabályokat csupán ajánljuk, figyelembe véve a csapat összetételét, létszámát, és felkészültségét.

Biztonsági (kötelezően betartandó) szabályok:A pályán kívül a paintball fegyvereket bebiztosítva, csővel a föld felé kell tartani. A fegyverrel mutogatni, azt a többi játékosra irányítani még akkor sem szabad, ha úgy véljük, hogy üres. Maszkot nem kell viselni abban az esetben, ha mindenki betartja ezeket a szabályokat. A pályán a legfontosabb szabály, hogy a maszkot nem szabad semmilyen körülmények között levenni még akkor sem, ha éppen nem vagyunk játékban. Szigorúan tilos a fegyverrel hadonászni vagy ütni. Továbbá tilos elmozdítani és dobálni a pálya tartozékait, illetve felmászni a játékvezető által megjelölt helyekre. Kiskorúak csak felnőtt felügyelete és felelősségvállalása mellett paintballozhatnak!

Egyéb szabályok:A két (vagy több) csapatot, az általunk adott teljes testet fedő overálok eltérő színe, vagy a karszalagok színe különbözteti meg.Érvényes találat: 20 forintos nagyságú egybefüggő festékfolt az érvényes találati felületen (csapattárs által leadott lövés esetén is).Érvényes találati felület: a felsőtest és a fej első, és hátsó része. A találatot kapott játékos jól láthatóan a feje fölé emeli a fegyverét, és elhagyja a pályát. Aki így sétál, arra nem szabad lőni. Tilos ezt a módszert használni ellenfél, vagy annak zászlójának megközelítésére (például zászlószerzésnél). Lehetőség szerint ne lőjünk közelebbről, mint 5-7 méter, mert az (pl. ujj találat esetén) sérülést okozhat.

Játéktípusok:

Utólsó emberig (Last men standing):A két vagy több csapat közül az nyer, amelyik csapat tagja, vagy tagjai "életben maradnak" a pályán. A csapatok a bázisokról indulnak a megadott jelre. A játéknak értelem szerűen akkor van vége, ha elfogyott az ellenfél, vagy ha lejárt a játékidő. A második esetben az "életben maradt" játékosok száma a döntő.

Zászlószerzés (Capture the flag):A csapatok bázisát zászló jelöli. Ezt a zászlót kell megvédeni, illetve az ellenfél bázisán lévő zászlót megszerezni. Ebben a játékban az életben maradt játékosok száma nem szempont, a zászló megszerzése jelenti a játék végét. Két módon lehet játszani: az egyik esetben csak érinteni kell a zászlót, a másik esetben az ellenfél zászlaját el kell vinni a saját bázisra. Ha a zászlót megszerző játékos a saját bázis felé tartva találatot kap, a zászlót el kell dobnia; így a zászló visszaszerezhető. A zászlót átadni "még élő" játékosok között szabad. A zászlót könnyen elérhető, és jól látható helyre kell tenni, a játék ideje alatt áttenni nem szabad.

Túszmentés (Save the hostage):Az ellenfél bázisán lévő túszt (saját csapattárs) kell kiszabadítani és elvinni a saját bázisra úgy, hogy ne kapjon találatot. Az "életben maradt" játékosok száma nem szempont, a túsz saját bázisra érkezése jelenti a játék végét. Ha ez adott időn belül nem sikerül, vagy nem marad senki a túsz csapatából, úgy a túszejtők nyertek. "Halott" csapattárs a túszt a testével nem fedezheti, azonnal köteles elhagyni a pályát.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: