Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 03. 09:52, szombat | PR
Forrás: saját forrás

Mi legyen az ajándék?

Mi legyen az ajándék?

Karácsonykor ajándékot készítünk vagy vásárolunk szeretteinknek. Segíti az ünnepre hangolódást, ha elég időt hagyunk a vásárlásra és minden ajándékot személyre szabottan készítünk elő.

A karácsony az év talán egyik legfontosabb és legünnepeltebb eseménye, ezért a hagyományos karácsonyi képeslap (idézettel-verssel) mellett, fektessünk kellő energiát a megfelelő ajándék kiválasztására. Mert ki ne kapott volna már életében olyan ajándékot, amit feszengve megköszönt, majd a szekrény legeldugottabb mélyére rakott!
Lényeges szempont, hogy időben álljunk neki megtervezni, gondolkodni azon, hogy kinek, mit szeretnénk ajándékozni! Így lesz időnk beszerezni a meglepetéseket!
Egy kis odafigyeléssel, furfanggal mi lehetünk az „év Jézuskái”. Figyeljük meg szeretteink szokásait, viselkedését kicsit más szemmel, mint általában. Raktározzuk el magunknak, hogy melyik reklámra csillan fel a szeme, melyik gyönyörűség után sóhajtozik a kirakatok előtt vagy barátja-barátnője mely legújabb szerzeményéről áradozik!
Az sem mindegy, hogy a család mely generációjának vásárolunk. Míg a legidősebbek egy üveg jó bornak, egy finom desszertnek, családi fotónak vagy egy-egy meleg holminak is örülnek, addig a gyerekek ajándéka egyértelműen egy jó játék. Ez utóbbiban, ha kell, kérjünk segítséget a szülőktől!
A baráti ajándékozásnak is lehetnek fokozatai. A nekik szóló ajándékok mindig tükrözzék saját személyiségünket, szeretetünket, melyet meghatároz a kapcsolatunk mélysége és intenzitása.
Anyagilag is meg kell tervezni egy ekkora ünnepet. Fel kell tölteni az éléskamrát, a szokottnál többet utazunk és az ajándékokat is be kell szerezni. Jusson eszünkbe, hogy nem mindig a drága ajándék az igazi meglepetés! Sőt, a saját kezűleg készített dolgok lehetnek a legmaradandóbb és legkedvesebb élmények.
Tartsuk szem előtt, hogy a legnagyobb szeretettel adjunk. Fontos, hogy amit adunk, azt hogyan adjuk át: ízlésesen becsomagolva, akár kis kártyával, szívhez szóló üzenettel, nagy meghittséggel. Nagy öröm, ha az ajándékot magunk csomagoljuk, és még ezen idő alatt is melegséggel gondolunk szeretteinkre.
A családi szokások lehetnek különbözőek. Nálunk régi szép szokás, hogy egyszerre adjuk át ajándékainkat egyikünknek-egyikünknek. Így a család egy tagját egyszerre övezi valamennyiünk szeretete és figyelme. Vele együtt örülhetünk a kisebb-nagyobb meglepetéseknek.

Holnap konkrét ajándék ötleteket adunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat