Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Szeptember 19. 15:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Tapolcai Rendőrkapitányság/Nagy Judit

Mezítláb futott a besurranó tolvaj után

Mezítláb futott a besurranó tolvaj után

Vádemelési javaslattal zárult annak a Kaposváron élő férfinak az ügye, aki egy badacsonyi nyaralóból próbált értékeket eltulajdonítani még 2012 nyarán.

A sértett 2012. július 10-én tett bejelentést a rendőrségre, hogy a délelőtt folyamán ismeretlen elkövető a kerítésen bemászva a teraszon át bejutott az épületbe, s értékek után kutatott. Az élettársa vette észre, hogy idegen van a házban, elkiáltotta magát, mire a besurranó tolvaj futásnak eredt. Az utca végén egy személygépkocsi várta, amibe beugrott és gyorsan elhajtott a helyszínről. Mivel a nyaraló tulajdonosa egy darabig futott utána, a gépkocsi rendszámát megjegyezte.

A kiérkező egyenruhások Ábrahámhegy belterületén lettek figyelmesek a szürke színű személygépkocsira. Megállították és igazoltatták a volán mögött ülő 53 éves S. Sándor kaposvári lakost, aki a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható volt a bűncselekmény elkövetésével. Előállították a Badacsonytomaji Rendőrőrsre, ahol meghallgatása során nem tudott hitelt érdemlő magyarázattal szolgálni arra vonatkozóan, hol volt valójában aznap 15 óra magasságában. Eleinte tagadta tettét, majd beismerő vallomást tett, ellene nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének kísérlete miatt eljárás indult. A nyomozást a Tapolcai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, s az ügyet 2013. szeptember 12-én vádemelési javaslattal küldte meg a Tapolcai Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: