Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Október 01. 21:28, szombat | Helyi
Forrás: Új Tapolcai Újság

Megkezdődik a Tavasbarlang felújítása

Megkezdődik a Tavasbarlang felújítása

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság tisztelettel - és egyben örömmel - tájékoztatja Tapolca Város polgárait, hogy október 1-jétől megkezdődik a település egyik fokozottan védett természeti értéke, a tapolcai Tavasbarlang természetvédelmi célú rekonstrukciója, amely várhatóan 2012 márciusában fejeződik be.

Az uniós KEOP pályázatból finanszírozott beruházás során a barlangban többek között felszámolásra kerülnek a kőzetstabilitási problémák, és teljesen új elektromos világítási rendszer is telepítésre kerül. A kivitelezés bizonyos szakaszaiban a Tavasbarlang vízszintjét mesterségesen le kell csökkenteni, ehhez pedig - az érintett hatóságokkal egyeztetve - a Malomtó vízszintjének kb. 60 cm-es csökkentésére van szükség (e mellett a tó élővilága még biztosan nem károsodik a legkisebb mértékben sem). Hangsúlyozni kívánjuk, hogy a tó zsilipjének átállítása kizárólag átmeneti jellegű lesz, és az előre bejelentett jeles napok (Pisztrángfesztivál, Advent stb.) idején a megszokott vízmennyiség lesz a tóban. A Tavasbarlang rekonstrukciójáról a továbbiakban is igyekszünk folyamatosan tájékoztatni a Tisztelt Lakosságot.
Megértésüket és türelmüket tisztelettel köszöni a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: