Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Augusztus 21. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Tapolcai Rendőrkapitányság

Másodszor már nem volt „szerencséje” a fiatalkorú tolvajnak

Másodszor már nem volt „szerencséje” a fiatalkorú tolvajnak

Egy magtárolóba tört be

Egy Sümeghez közeli településen élő fiatalkorú személy került elfogásra augusztus 21-én, aki kétszer tört be egy Káptalanfa külterületén található magtárolóba.
A sértett elmondása szerint az első betörés július 28-án történt, amikor ismeretlen elkövető kifeszítette a melléképület ablakát és különböző traktor alkatrészeket, egy satupadot, illetve csapágyakat tulajdonított el. Az akkori lopási kár 100.000 Ft-nak megfelelő összeg volt, ám a tulajdonos nem tett feljelentést.
Közben a férfi a magtároló ablakát védőlemezzel is ellátta, hogy még egyszer ne fordulhasson elő hasonló eset. Augusztus 21-én reggel azonban, amikor takarmányért indult a magtárolóba, ijedve tapasztalta, hogy az előzőleg odaerősített fémlemez az ablak előtt a földön hever. Az épületbe lépve pedig rögtön észrevette, hogy a polcon elhelyezett alumínium-daraboknak és egy vasszerkezetű turbóberendezésnek is nyoma veszett. A lopási kár ebben az esetben 150.000 Ft volt.
A helyszínen végzett adatgyűjtések, illetve a forró nyomon történő üldözés során megalapozott gyanú merült fel azzal kapcsolatban, hogy a bűncselekményt egy helyi fiatalkorú személy követte el. A rendőrség ezt követően megjelent a gyanúsított lakásán, majd a szükséges intézkedések megtétele céljából a Sümegi Rendőrőrsre előállították.
A 17 éves fiatalkorú személy ellen nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás bűntette miatt eljárás indult.


Címkék: lopás, magtároló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás