Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Február 06. 10:00, szerda | Sport
Forrás: Hatos Szabolcs

Lewis Hamilton vízválasztó éve

Lewis Hamilton vízválasztó éve

Mérföldkőhöz érkezett a 2008-as világbajnok pályafutása

Sorra mutatkoznak be újra a csapatok, február beköszöntével egyre több idei építésű versenyautóval ismerkedhetünk meg. Bár a szezonrajtig (március 17., Melbourne) még közel másfél hónapot kell várnunk, az InfoTapolca olvasóinak – a hiányt enyhítendő - közelebb hozzuk a száguldó cirkusz világát. Ráhangoló sorozatunk első részében 2013 egyik legnagyobb kérdőjelét próbáljuk meg kiegyenesíteni.

Lehetséges, hogy a sportág történelme ismétli önmagát? Mióta 2012 szeptemberében bejelentették a felek, hogy elválnak Lewis Hamilton és az őt szinte „felnevelő” Mclaren útjai, ezt találgatja a sportág apraja-nagyja. Vajon jó döntést hozott a brit azzal, hogy ahhoz a Mercedeshez igazolt ahol a hétszeres világbajnok legenda, Michael Schumacher sem tudott maradandót alkotni?
Mint utólag megtudtuk, a kenyértöréshez több szálon keresztül juthatunk el. A világ csak olyan árulkodó jeleket észlelhetett a színfalak mögötti csatározásokból, mint az egyre késleltetett szerződéshosszabbítás, szupertitkos telemetriai adatok „kicsiripelése”a még bajnokaspiráns pilóta részéről, vagy a szinte tapintható feszültség azokban a pillanatokban, amikor az egyébként villámgyors Mclaren sokadszorra állt meg Hamilton alatt éllovas pozícióban… Bennfentesek már a fentiek alapján tudni vélték, kettéágazik „apa, és fiú” útja, és végül így is lett.

A Formula 1 történetében nem példátlan egy sikerduó látványos „szakítása”, elég, ha csak az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve és egykori csapata, a Williams kapcsolatára gondolunk vissza. A tradicionális brit istálló világbajnokot faragott a kanadai pilótából, aki megelégelve a sikertelenséget és a gárda vezetőségének hajthatatlanságát anyagiak tekintetében „dobbantott”; az élet pedig úgy rendelkezett, hogy az egyébként őstehetség Villeneuve soha többet nem nyert nagydíjat, a későbbiekben már nem tudott újra az F1 élvonalába kerülni. Elképzelhető, hogy Lewis Hamilton is megmarad egyszeres világbajnoknak, és többé nem talál vissza a csúcsra? Várjuk ki a végét. Az előző szezon hajrájában tett „futamgyőzelemre is esélytelenek vagyunk 2013-ban” kezdetű nyilatkozatok után mindenesetre Hamilton „mercis” székfoglalójakor már derűlátóbb volt: „Természetesen szeretnék hozzájárulni, hogy a csapat sikeres legyen, és Nicóval együtt keményen fogunk dolgozni azért, hogy a Mercedest helyes irányba tereljük.” – mondta az érintett. Korai lenne leírni. Az azonban biztos, hogy esetleges sikere vagy bukása az ezüst nyilat kormányozva kihatással lehet további pályafutásának egészére.

Bár a döntés helyességéről legkorábban csak az első tesztek után formálhatunk véleményt, talán Lewis Hamilton neve jelenthet némi garanciát a sikerre; Nagy Britannia büszkeségére 2013-ban új kalandok várnak a Mercedes volánja mögött, ránk pedig – a váltásnak is köszönhetően – remélhetőleg egy újabb izgalmas szezon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.