Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Augusztus 14. 14:40, kedd | Belföld
Forrás: SzB

Kultúra, szórakozás, bicikli!

Kultúra, szórakozás, bicikli!

Még javában tart a nyár, nem csak a Balatonnál, hanem az ország észak- nyugati csücskében is. Győr-Moson-Sopron megye igazán jó választás lehet egy kis kirándulásra, hétvégi nyaralásra, vagy akár több hetes üdülésre is.

Már maga a megyeszékhely, Győr is rengeteg, remek programmal, látnivalóval, érdekességgel vár mindenkit, aki a városba érkezik. Jelenleg is zajlik a 4 évszak fesztivál, ezen belül is a Győri Nyár, ami eddig is számos koncerttel, lélegzetelállító színházzal és rendezvénnyel kedveskedett a győrieknek és a turistáknak egyaránt.

Győr nyáron pezsgő és élettel teli, már-már egészen „mediterrán” hangulatot idéző kis városkává alakul. Nap közben a Széchenyi tér és a Baross utca éttermeiben, kávézóiban és fagyizóiban frissülhetnek fel az ide látogatók, éjjel pedig a Rábán felépített víziszínpad, valamint a Széchenyi téren felépített pódium fellépői szórakoztatják az érdeklődőket.

Az elkövetkező napokban a víziszínpad utolsó előadása következik majd. 2012. 08. 18- án este 20:30-kor Elton John és Tim Rice közös munkájának gyümölcse, az Aida, világhírű musical változata lesz látható a Rába parton. Az előadásra a belépés ingyenes. A szereplők között nem kisebb nevek vannak, mint: Xantus Barbara, Amneris szerepében, Oláh Ibolya, mint Aida, Radamesként Fekete Pál, akinek váltótársa Szerényi László, végül Zoser miniszterelnök szerepében Gerner Csaba és Kállói Molnár Péter játszik.

Augusztus 23-tól 25-ig mindenkit vár az V. Győri Bornapok. A Győr Nyári fesztivál záróprogramjára pedig augusztus 25-én 21:00- kor kerül sor egy fergeteges múltidézéssel, ugyanis a fellépő nem más lesz, mint a Kool & the Gang. A koncert után a város egy parádés tűzijátékkal zárja le az idei nyarat.

Nem csak a megyeszékhelyre érdemes ellátogatni. Az Olimpia évében kicsit mindenki próbál sportosabban élni, ez remek alkalom, hogy megzsibbadt, elmacskásodott végtagjainkat kicsit megmozgassuk és biciklire pattanjunk. Szigetköz, amely a Fertő- Hanság Nemzeti Park területe, remek úti cél lehet egy biciklitúrához. Csodás, egyedülálló környezet, és élővilág, lélegzetelállító nyugodtság és harmónia, valamint barátságos kis falvak várják a túrázókat. Minden megfáradt turistának kijár egy kis kényeztetés, ezt a pedig Lipóton az élményfürdőben kaphatják meg, csúszdákkal és gyógyvizekkel vár mindenkit a lipóti fürdőcentrum.

Ha nem csak a testünket akarjuk megmozgatni, hanem a kulturális étvágyunkat is ki szeretnénk elégíteni, Pannonhalma is remek úti cél, biciklivel, autóval és busszal egyaránt. Remek borok és pálinkák, valamint kulturális felüdülés várja az érdeklődőket. Pannonhalma igazi gyöngyszeme a megyének. Az Apátságban minden nap, minden órában (délután 16 óráig), több nyelven tartanak idegenvezetést. Ezután az ízlelőbimbóinkat vehetjük célba a világhírű pannonhalmi borokkal és pálinkákkal. Ha ott járunk, ne feledjük el megkóstolni a meggypálinkát és a Tricolist.

A Pannonhalmi Apátság

Aki életre szóló élményekkel gazdagodva szeretne hazatérni, annak mindenképpen Győr-Moson-Sopron megyében a helye. A folyók városa és környéke garantálja a feltöltődést és a kikapcsolódást a nyár utolsó napjaiban. Gyerünk, most indítsuk meg a hajrát, még meglehet az!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.