Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 08. 06:03, kedd | Helyi
Forrás: Tapolcai Rendőrkapitányság/Nagy Judit

Kézifűrésszel a hátán bandukolt fát lopni

Kézifűrésszel a hátán bandukolt fát lopni

Kézifűrésszel a hátán sétált fel többször is az erdőbe fát lopni az a 36 éves monostorpáti férfi, akit a helyi körzeti megbízott, Molnár Tibor r. főtörzszászlós szakszerű és alapos nyomozati munkája eredményeként sikerült nyakon csípni.

A kis települést körbeölelő erdő egyik tulajdonosa értesítette a rendőrséget még 2013. február 28-án, hogy a területről valaki megközelítőleg 5 m3 akác, cser és tölgy tűzifát vágott ki és tulajdonított el. Az adatgyűjtés és tanúkutatás során olyan információk kerültek napvilágra, melyek alapján a monostorapáti 36 éves D. Árpád megalapozottan gyanúsítható volt a bűncselekmény elkövetésével. A falubeliek több alkalommal is látták, amint a férfi kézifűrésszel a hátán ment fel az erdőbe, majd körülbelül fél óra múlva 4-5 méter hosszúságú fadarabokat hurcolt haza.
A rendőrség ezt követően házkutatást foganatosított nála, melynek során már az ingatlan udvarán fűrészporcsomók árulkodtak, a ház előszobájában pedig kisebb darab frissen fűrészelt konyhakész akácfát találtak, sőt a zöld színű kézifűrész is előkerült.

A férfi kihallgatása során elismerte tettét, ellene kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt indult eljárás, s a nyomozás befejeztével 2013. szeptember 23-án a Tapolcai Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal átadta az ügyet a helyi ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: