Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Április 23. 20:36, hétfő | Helyi
Forrás: sumeg.hu

Kevesebbet szemetelünk

Kevesebbet szemetelünk

Az idén is csatlakozott Sümeg városa a Föld napja alkalmából tartott országos szemétszedési akcióhoz.

A Városháza munkatársai, a közintézmények dolgozói valamint a civil szervezetek tagjai a gimnázium udvaráról indultak április 23-án délelőtt a 84-es útra valamint az idegenforgalom által érintett területekre. Rátosi Ferenc polgármester a munka megkezdése előtt köszönetet mondott minden résztvevőnek azért, hogy fontosnak tartja a lakóhelye tisztaságát, a környezet védelmét.

Az akcióban részt vettek a Sümegiek a Nemzetért Egyesület tagjai, a Városvédő és Szépítő Egyesület valamint a Baba-mama klub vezetőségi tagjai. A kismamák gyermekeikkel érkeztek. Az általános iskolások és a gimnazisták késő délelőtt csatlakoztak az akcióhoz. Mint a gyűjtésben részt vett diákoktól megtudtuk, többnyire PET palackokat, papírzacskókat találtak, amelyeket bizonyára az utazók dobtak ki az autóból. A hulladékok között volt építési törmelék, televízió és számítógép alkatrész sőt, még traktorkerék is.

Az Önkormányzat dolgozói elmondták, hogy évről-évre kevesebb hulladékot találnak eldobálva. Öt évvel ezelőtt szinte méterenként megtelt egy nagy méretű műanyag zsák, az idén már egy utcában sem találtak annyi hulladékot. A tisztább környezetet a hivatali dolgozók a rendszeres gyűjtésnek valamint a környezettudatos magatartásnak tudják be. Viola Norbert a Közszolgáltató Kft. ügyvezetője kérdésünkre elmondta, hogy három teherautónyi, 400-450 zsák hulladékot gyűjtöttek, amelyek az akció meghirdetője, a Közútkezelő szállít el a tapolcai lerakóhelyre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt