Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. December 10. 21:20, szombat | PR
Forrás: saját forrás

Két hét karácsonyig...(nőknek)

Két hét karácsonyig...(nőknek)

Már csak két hét van karácsonyig!
Még van két hét karácsonyig?

Az előző két hetünk elég sűrűre sikerült, hiszen túl vagyunk az ablakpucoláson, függönymosáson, nagytakarításon, vásárláson. Vagy még nem? Akkor szerintem ne húzza tovább időt. Nem akarom sürgetni, de már csak két hét van karácsonyig. Vagy: még van két hét karácsonyig.

Most már csak annak álljon neki, aminek feltétlenül szükséges. Hiszen attól még lehet meghitt a karácsony, ha koszos az ablakunk! Koncentráljunk most már az ajándékokra, az ünnepi menüre, a süteményekre, és persze magunkra.
Szerezzük be a héten az ajándékokat, csomagolóanyagokat és ne halasszuk tovább a karácsonyi menühöz való alapanyagok beszerzését sem. Kivéve azokat az élelmiszereket, amiket frissen kell majd megvásárolni. Jó lenne, ha nem hétvégére tervezné a nagy bevásárlást, mert már most alig lehet mozdulni a boltokban. Vagy ha mégis a hétvége marad válasszon nagyon korai vagy nagyon késői időpontot, akkor kevesebben vannak és gyorsabban végez.
Számolja össze, hogy hány emberre, hány napig kell majd főznie. Kalkuláljon váratlanul érkező vendégekkel is, hogy ne jöjjön zavarba, ha valaki meglepetésként érkezik.

Az elmúlt két hétben szinte tavaszias volt az idő, nem nagyon volt kedvünk kitenni a karácsonyi díszeket a lakásba, de most más ezt se halogassa. Ideje előszedni a dobozból a kis angyalkákat, csengettyűket, kellenek ezek az apróságok a ráhangolódáshoz.
Ha a karácsonyi tortát, süteményt cukrászdában rendeljük, akkor a héten mindenképpen adja le a rendelést.
A jövő héten már jöhet a sütés-főzés előkészítése: amit le akar fagyasztani, azt már a hét vége felé elkészítheti, ledarálhatja a diót (hűtőben eláll), stb.

Nézzük át a ruhatárat, gondoljuk végig milyen programjaink lesznek, nézzük át a gyerekek ruhatárát is. Ha valamit tisztítóba kell vinni még van rá idő. A biztonság kedvéért nézzük át még egyszer a hűtőt, kamrát, szerezzük be, ha lemaradt valami.

Nézzük meg a karácsonyi díszeket, ha tavaly sokat eltörtünk, akkor pótoljuk őket. A csúcsdíszt is nézzük meg! Meg az égősort is! A jövő hét vége felé már kiválaszthatjuk, megvásárolhatjuk a fenyőt. Tegyük hűvös helyre, tető alá, hogy ne ázzon. Nem érdemes túl korán megvenni a karácsonyfát, és lehetőleg ne vegyen olyat, amit már egy hónapja kivágtak. Ha bekerül a meleg lakásba két nap alatt ledobja a tüskéit.
Esténként már elkezdhetjük csomagolni az ajándékokat, címkézzük is fel őket, mert két hét múlva már nem fogunk emlékezni a csomag formájából arra, hogy azt kinek is szántuk.
Tegyen ki az asztalra narancsot, készítsen forralt bort, készüljön az illatokkal is az ünnepre. Tegyen fenyő vagy fahéj illóolajat a mécsesbe, hogy átjárja a házat karácsony illata. Próbáljon meg pihenni, mert az utolsó héten úgy sem lesz rá ideje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat