Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Augusztus 14. 15:26, szerda | Helyi
Forrás: Tapolcai Rendőrkapitányság/Nagy Judit

Karácsonykor akarta felgyújtani a szomszéd kocsmát

Karácsonykor akarta felgyújtani a szomszéd kocsmát

Rendőrségi hírek

A Tapolcai Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal zárta annak a 65 éves, Tapolcához közeli településen élő nőnek az ügyét, aki ellen még 2012 decemberében közveszély okozás bűntettének kísérlete miatt indult eljárás, mert fel akarta gyújtani a szomszédban található sörözőt.

A sértett 2012. december 25-én értesítette a rendőrséget, hogy a vendéglátóegység szomszédságában lakó nő újságpapírokat helyezett a kocsma faszerkezete mellé és meggyújtotta. A helyszínre érkező egyenruhásoknak elmondta továbbá, hogy a bejelentés előtt pár perccel látta, amint a 65 éves T. Ferencné kezében egy csomag újsággal a söröző mögé oson és a nála lévő papírcsomagot meggyújtja az épülethez tartozó faszerkezetes teraszon.
A járőrök ezt követően felkeresték a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható asszonyt, aki meghallgatása során rögtön elismerte, hogy ő akarta felgyújtani a sörözőt, de „csak” a sértettet szerette volna megijeszteni, mivel többszöri kérése ellenére férjét szeszesitallal szolgálták ki. Elmondása szerint nem akarta, hogy nagyobb baj legyen, ezért vitt mindössze 3 napilapot, amiket előtte étolajjal áztatott be.

T. Ferencné ellen büntetőeljárás indult, majd a nyomozás befejeztével Hatóságunk 2013. augusztus 7-én vádemelési javaslattal küldte meg az ügyben keletkezett iratokat a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.