Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Augusztus 29. 06:10, szerda | Helyi
Forrás: hsz90

Jegyeket, bérleteket!

Jegyeket, bérleteket!

Változások a tömegközlekedésben szeptembertől, nem csak iskolásoknak.

A szeptemberi iskolakezdéssel újra benépesülnek a reggeli és délutáni buszjáratok, a nyári pihenő után újra útra kelnek a diákok. A vasút versenyképességét erősítendő a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) egyes vonalakon emelteti a szolgáltatások árát, ami a kistérségben élők mindennapjaira, egyenlőre nem lesz hatással.

A menetjegyek árai egyébként sem módosulnak, a tervek szerint az alkalmi jegyvásárlásnál számolnak fel úgynevezett kiegészítő díjat, melynek összege 150 Ft. Így azok, akik bérlettel rendelkeznek mentesülnek a pluszköltség alól, legyen szó tanuló, vagy akár dolgozói bérletről. Különben országosan alig néhány vonalon jelentkezik az újabb teher: a Budapest –Győr, - Szeged, - Nyíregyháza és –Szombathely szakasz az a négy, ahol bemutatkozik az újdonság. A NFM indoklása szerint az említett irányokba könnyedén igénybe vehető lenne a vasúti szolgáltatás, így tulajdonképpen az állami cég versenyhátrányát csökkentik a Volánnal szemben, plusz a bevétel növelése is egyértelmű, remélt cél. Tudnivaló még a diákbérletekkel kapcsolatban, hogy akinek már megvan a szeptember hónapra érvényes papírja, az augusztus 27-étől használhatja – az iskolakezdésre való tekintettel döntött így a Volán.

Újra és újra problémát okoz, ezért nem árt leszögezni – az új tanévben is erősen ajánlott minden kedvezményre jogosító iratot beszerezni. Ilyen például az új formanyomtatványon futó iskolalátogatási igazolás, a bérletigazoló lap és az elengedhetetlen diákigazolvány.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt