Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Október 04. 20:04, csütörtök | Helyi
Forrás: hsz90

Halra Magyar, halra bor!

Halra Magyar, halra bor!

Az őszi fesztivál változatos programokat, ízeket és hangulatokat kínál az egész család számára.

A tavalyi sikeres debütálás után immár másodszorra kerül megrendezésre a Pisztráng és Borfesztivál, a gasztronómia, a kultúra és a népművészet háromnapos tapolcai ünnepe. Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere, tehát érdemes Tapolcára látogatni október első hétvégéjén (is)!

Egy tonnányi pisztráng. Tíz környékbeli borház. Népművészeti kirakodóvásár, házi sajtok, lekvárok, különleges párlatok… Röviden erre készítse ízlelőbimbóit az, aki beleveti magát a hétvége forgatagába. Hogy a legkisebbek is jól érezzék magukat, arról többek között ugrálóvár és játszósarok gondoskodik, a különböző játékos vetélkedők, és az egész hétvégén át tartó mókás programok mellett. Egy évvel ezelőtt hagyományteremtő céllal hívták életre a Pisztráng és Borfesztivált, ami már elsőre is elérte célját – idén is több ezer érdeklődőt várnak a városba. Az alapgondolat a bor- és halfogyasztás együttes népszerűsítése nem meglepő – Tapolca mindig is híres volt pisztrángállományáról, élénk borkereskedelméről. Napjainkban is található pisztrángtelep a városban, melyet a tapolcai barlangok tiszta, oxigéndús karsztvizei táplálnak – talán ez is lehet a finom halétel egyik helyi titka. Az egyre több beáramló külföldi áru mellett felüdülés lehet igazi magyar remekeket kóstolni, a rengeteg vendég mellett a szervezők várják a helyi érdeklődőket is a rendezvényekre, akik hazai ízekre, vagy csak egy kellemes, hangulatos tóparti sétára vágynak. A tapolcai és környékbeli vállalkozók, cégek segítségével megvalósuló fesztivál üde színfolt a kora őszi kínálatban, melynek az időjárás maximum a záró napját árnyalhatja be – pénteken és szombaton ragyogó napsütés, 20-24 fok várható.

Halra Magyar, halra bor! Magyar borban úszik a csúcsra a pisztráng! Október 5 és 7. között mi is tanúi lehetünk ennek a felemelkedésnek. Megannyi szálláshellyel, ízzel, illattal és hangulattal várja Tapolca városa az érdeklődőket – a 2011-es siker garancia az idei élményekre is.

A fesztivál programját megtalálja oldlaunkon, az alábbi link alatt:

http://infotapolca.hu/program_olvas/permalink:ii-tapolcai-pisztrang-es-bor-fesztival-2012-10-05093848/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt