Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Május 19. 21:11, vasárnap | Helyi
Forrás: Hatos Szabolcs

Hajrá a megyei bajnokságban

Hajrá a megyei bajnokságban

Interjú Viski Lászlóval, a harmadik helyen álló TIAC-Honvéd trénerével

infoTapolca.hu: Négy fordulóval a bajnokság zárása előtt bronzot érő pozícióban van a csapata. A szezon kezdetekor támasztott esetleges elvárásoknak megfelelne ez a helyezés?

Viski László: Elvárásunk a szezon kezdete előtt az volt, hogy az előző évhezképest (5. helyen végzett a csapat) előbbre végezzünk. Négy fordulóval avége előtt nagyon jó helyen állunk, de mögöttünk sűrű a mezőny,bármi megtörténhet még. Úgy gondolom, ha a megszerezhető 12pontból 10-et begyűjtünk, a dobogón végezhetünk.

infoTapolca.hu: A Bauxit-pályán mintha sebezhetőbbnek tűnne a Tapolca – négy tavaszi vereségből három hazai környezetben született. Lehet ennek valami különösebb oka?

Viski László: Valóban, a hazai mérkőzéseken több pontot veszítettünk az idén, de
ne feledjük, a Gyulafirátót elleni mérkőzésig (1-2) egy 1 évesveretlenségi sorozatot tudhattunk magunk mögött hazai környezetben. E jelenségnek azoka az lehet, hogy fiatal csapatunk mindenáron meg szeretne felelni a magasszurkolói elvárásoknak, ami görcsössé teszi a fiatalabb játékosokat (minden szurkolói bekiáltást meghallanak); ez nem tesz jót ateljesítményüknek, de idővel kinövik ezt a „görcsösséget”.

infoTapolca.hu: Az úrkúti csapat ebben a szezonban kiemelkedik a mezőnyből, bajnoki címük egyik záloga – egyebek mellett - tavaszi veretlenségük lehet. Tapolca lesz a „vesztőhely” számukra Pünkösd hétfőjén? Esetleg téma már az öltözőben a találkozó?

Viski László: Az Úrkút teljesen megérdemelten lesz bajnok, gratulálunk nekik. A hétfői mérkőzésről még nem beszéltünk az öltözőben, hiszenszombaton az Ugoddal mérkőzünk meg (2-1-es hazai győzelem született a találkozón). Én úgy gondolom, hogy a TIACellen egyetlen csapat sem készülhet úgy, hogy biztos a győzelemben; ha az Úrkút meg szeretne verni minket Tapolcán… hát nem leszkönnyű dolga, ahogy a tavalyi szezonban sem volt, végtére is vesztesen hagyta el a tapolcai pályát.

infoTapolca.hu: A listavezetőt leszámítva jobbára a tabella második felében található csapatokkal találkoznak a hátralévő négy körben – a szoros élmezőnyben tarthatónak gondolja a bronzérmet, vagy akár a „dobogót” érő helyezést?

Viski László: Bízom a dobogóban, de tudni kell, hogy a tabella második felébenlevő csapatok erősítettek a legjobban a téli átigazolási szezonban,tehát nagyon nehéz dolgunk lesz.

infoTapolca.hu: Hét játékos osztozik a TIAC 14 tavaszi találatán. Elégedett a helyzetkihasználással, az eredményességgel, és úgy általában a csapat féléves munkájával?

Viski László: Kétéves tapolcai edzősködésem alatt (a felnőtt csapatnál) állíthatom, hogy a leggyengébb félévünket futjuk. Nem vagyok elégedett sem acsapat játékával, sem a helyzetkihasználásunkkal és csak aszerencsének köszönhetjük, no meg a riválisok gyengélkedésének, hogymég mindig van esélyünk a dobogó elérésére.

infoTapolca.hu:Végezetül, hogy látja – a következő szezonra beépülhet a csapatba a tartalékok soraiból egy-egy tehetséges, tapolcai fiatal?

Viski László: Nagyon sok tehetséges fiatal futballozik a tapolcai utánpótláscsapatokban. Az idény folyamán már három saját nevelésű utánpótláskorú játékos mutatkozott be a felnőttek között (Horváth Ádám, ÉkesSándor, Sabján Sándor), és szeretnénk, ha jövőre még többenlehetőséget kapnának. Minden csak rajtuk múlik, hogy tulajdonképpen mennyit hajlandóakáldozni a sportágért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt