Városlista
2023. szeptember 30, szombat - Jeromos

Hírek

2023. Március 18. 17:41, szombat | Sport

Gender Racing Team - Autóbemutató 2023

Gender Racing Team - Autóbemutató 2023

A 17. Autó Motor Tuning Show nyitónapján tartotta a Gender Racing a 2023-as versenyautóinak a bemutatóját a kőbányai vásárvárosban az év legnagyobb hazai autós rendezvényén kimondottan látványos showelemek bevetésével.

17. AMTS - HUNGEXPO

A 2023-as versenyszezonban egy újabb nagyon kiemelkedően fontos szakmai mérföldkőhöz érkezik a Gender Racing Team. A csapat történetének eddigi legújabb, legmodernebb versenytechnikáját állítja csatasorba ráadásul az FIA jelenleg legpreferáltabb utánpótláskategóriájában a Forma4-ben. A GRT számára a folyamatos szakmai és technikai megújulás mellett a sportág tradicionális értékei is mindig kiemelten fontosak, ezért különösen megtisztelő a csapat számára, hogy 2023-ban a magyar autósport egyik legendás, örökös bajnoka is rajthoz áll a színeiben egy egészen különleges versenygéppel!


Ezzel az alap üzenettel kezdte a GRT 2023-as terveinek és céljainak a bemutatását Szujó Zoltán aki már hosszú évek óta a csapat rendezvényeinek a moderátora, műsorvezetője - aki a csapat számára szintén megtisztelő módon - ezúttal már mint a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnökeként is jelen volt.
A tradicionális, sportszakmai értékek vonatkozásában Szász László személyében a hazai gyorsasági autósport egyik igazi legendája fog az idei évben a Gender Racing színeiben versenyezni azzal a különleges F3000-es Reynard versenygéppel mely talán technikájával a formula autózás egyik igazi különleges aranykorát idézi és amelynek a V8-as 500 lóerős motorjának hangja minden autósportrajongó minden érzékszervét különlegesen megbizsergeti. Az örökös magyar bajnok természetesen a régi megszokott hegyiversenyein fog rajthoz állni Horvátországban és a környékén, valamint a kedvenc tradicionális, főleg hegyi Európa-bajnoki futamain több helyszínen. Szász László az örökös magyar bajnoki cím mellett olyan elismerésekkel is rendelkezik, mint a horvát autósport szövetség arany és gyémánt sisak díjai. Az autósportból egyetlen élő és máig aktív tagja a Megszállottak Klubjának, mely minden sportágból a legelszántabb, legsikeresebb és legismertebb haza sportolókat tömöríti! A GRT reményei szerint a talán hamarosan újjáéledő valamelyik nagy hazai tradicionális hegyiversenyen esetleg hazai pályán is láthatják majd Őt versenyezni a szurkolók, de az egyéb rendezvényeken, kiállításokon vele és különleges versenygépével biztosan találkozhatnak majd az autósport rajongók itthon is!


A legfrisseb sportutánpótlásnevelési technikát pedig a 2021-ben megjelent második generációs, Formula4-es Tatuus F4-T421 képviseli majd a csapat életében. A GRT már korábban szerzett tapasztalatot az első generációs F4-T014-esek üzemeltetésében. A második generációs versenygép már sokkal jobban hajaz a magasabb F3 és F2-es kategóriás testvéreire, természetesen elsősorban a külső megjelenésében. Az aerodinamikája sokat változott az átalakított formájú szárnyfelületekkel, a versenyző fölé felkerült a biztonsági HALO keret amivel a súlya 570kg-ra hízott viszont mindehez az 1400cm3-es Abarth turbo motor is húsz-huszonöt lóerővel izmosabb 185 lóerős lett.
A GRT történetének eddigi legújabb versenytechnikája egy vadonatúj bajnoki sorozatban mérettetik meg 2023-ban! Az ACCR Formula 4 Championship egy közép Európai erős versenysorozat lesz a kategória számára a rendezők reményei szerint, melyben Ausztria, Horvátország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és természetesen Magyarország F4-es versenyzői állhatnak rajthoz. Ráadásul a versenysorozat rendezőinek tervei és reményei szerint a bajnokság olyan besorolást kap az FIA-tól, amivel a sorozatban elért eredmények alapján az FIA szuperlicenc pontok gyűjtésére is alkalmas lesz. A versenysorozat hat versenyhétvégén zajlik majd az FIA CEZ Zone Trophy és az ESET Cup versenyhelyszínein Oschersleben-ben, a Hungaroringen, a RedBull Ringen, a Slovakiaringen és a két csehországi fordulón zárul majd Most-ban és Brno-ban.
A GRT legújabb versenytechnikáját várhatóan egy olyan versenyző viszi majd harcba az új bajnoki sorozatban, aki korábban szintén a csapatban kezdte autós pályafutását a gokartos éveit követően.

Gender Tamás csapatfőnök komoly reményekkel és örömmel nyilatkozott a 2023-as versenyévad előtt:
„Nagyon nagy örömmel és nagyon nagy reményekkel várjuk a 2023-as versenyévad kezdetét! Mindig nagyon különlegesen izgalmas és jó érzés amikor a csapat elér egy-egy ilyen szakmai mérföldkövet fellép egy olyan újabb szakmai lépcsőfokra amelyeket a csapat megalakulásakor talán nem is mertünk remélni! Ez a mostani azért is különlegesen nagyon örömteli, mert egyrészt tényleg ez a csapat története során eddig a legújabb és legmodernebb versenytechnika amelyhez hozzájutunk! Ez az újabb szakmai mérföldkő azért is különleges számunkra, mert párhuzamba esik a hazai autósportban tavaly december óta megindult nagyon komoly perspektívákat kínáló megújulási folyamattal és pozitív változásokkal melyhez természetesen a Gender Racing is minden rendelkezésre álló eszközzel próbál a lehető legtöbbet hozzátenni! Másrészt a legújabb F4-esekkel ismét visszatérünk a formula autózás legfontosabb alappillérének számító kategóriájához amilyen annak idején a Formula Renault is volt. Ezzel egy újabb fejezet nyílhat a csapat sportutánpótlásneveléssel kapcsolatos küldetésében is! Ráadásul mindezt egy teljesen új, a remények szerint nagyon magas sportértékű eredmények elérésének lehetőségét nyújtó versenysorozatban kezdhetjük meg idén, mint amilyen az ACCR Formula 4 bajnokság! Ezen kívül szintén egy óriási szakmai sikernek és nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy a hazai autósportélet olyan legendás versenyzője áll rajthoz idén a GRT színeiben, mint az örökös magyar bajnok Szász László! Ezúton is nagyon köszönöm neki a bizalmát ehhez az együttműködéshez, amely nagyon sok további értéket tesz hozzá a csapatunk történetéhez, sporttevékenységéhez! Az idei évre egyéb szakmai pozíciókban is több nagyon értékes szakemberrel bővül a csapat, ami szintén nagy öröm számomra! Ráadásul, ha minden jól megy, akkor egy további új F4-es versenygéppel is bővülhet a csapat az év folyamán és egy nagyon komoly szakmai programba is bekapcsolódhat a Gender Racing! Végezetül mindehhez ezúton is nagyon szeretném megköszönni a partnereink bizalmát és kitartását, valamint továbbra is nagy szeretettel várjuk a szurkolók támogatását, buzdítását a versenyhelyszíneken vagy a hazai rendezvényeken!”

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 08:57, péntek | Sport

Végleg bevette Nyirádot a Korda Racing! Benyó Máté bajnoki címmel zárt a vörös katlanban

Folytatódott a 2023-as Rallycross OB és a Korda Racing újra parádézott Nyirádon. Benyó Máté nemcsak ismét győzni tudott, hanem egy fordulóval a szezon vége előtt megszerezte élete első magyar bajnoki címét a Supercarban.

2023. Szeptember 29. 06:00, péntek | Sport

Szoboszlai futotta a legtöbbet a Liverpoolban

A Liverpool-játékosok között eddig Szoboszlai Dominik futotta a legtöbbet az angol labdarúgó-bajnokságban.

2023. Szeptember 28. 08:09, csütörtök | Sport

Egy magyar rakéta! - Akkora gólt lőtt Szoboszlai, hogy majdnem kiszakadt a háló - Videó

Brutális erővel csapódott a lécre a labda, majd pedig a hálóba.

2023. Szeptember 27. 19:33, szerda | Sport

Örülünk, hogy a célt megláttuk!

Boldogan haladt át a céldobogón a Győr Ralin a Kronome - Pásztor ralipáros.