Városlista
2025. szeptember 10, szerda - Nikolett, Hunor

Hírek

2013. Február 22. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Gasztronómiai verseny a Széchenyi István Szakképző Iskolában

Gasztronómiai verseny a Széchenyi István Szakképző Iskolában

Az iskola tanulóinak minden tanévben lehetőséget biztosítanak arra, hogy képességeiket, a szakmai felkészültségüket összemérjék a vendéglátás területén.

Pályázatot írtak ki a versenyre a pincér, a szakács és a vendéglős képzésben részt vevő tanulók számára. A szakácsok feladata 2 fogásos menüsor összeállítása és elkészítése. Két meghatározott alapanyag volt: a hal és a szárnyas. A pincérek feladata: előre megtervezett mottó alapján díszítés, majd az elkészített ételek felszolgálása.

A verseny zsűrijének tagjai:

  • Takács Géza úr, a Hotel Pelion teremfőnöke
  • Halász János úr, Oscar-díjas Mesterszakács
  • Takács Gézáné asszony, a Zenit Hotelből.

A zsűri a tanulók minden mozdulatát figyelte, munkájukról a végén elismerően nyilatkozott.A verseny ösztönzőleg hat az igényesebb munkára. Az 1/9. C osztályos tanulók kevés gyakorlatuk ellenére kiválóan teljesítettek.

A verseny eredménye:

Szakács:

I. Szabó Gergely
II. László Nikoletta
III. Farkas Tamás

Pincér:

I. Lepsényi Krisztián
II. Takács Dániel
III. Török Ildikó
Gáspár Péter

A menüsor:

  • Tonhalkocsonya - Kenyértésztában sült csirkemell filé
  • Parajos haltekercs mediterrán salátával – Fafül gombával töltött jércemell kelkáposzta felfújttal, snidlinges mártással
  • Zöldségtapasz posírozott fogas kockával – Baconba göngyölt csirkemell rizsgombóccal, fokhagyma habbal
  • Meleg lazac carpacció rókagombával – Konfitált rozmaringos kacsacomb lilakáposztával töltött hordó burgonyával
  • Tiszai halászlé – Tárkonyos csirkefalatok friss saláta ágyon
  • Lazac tatár avokadókrémmel – Aszalt paradicsommal töltött jércemell vadrizzsel, padlizsán chips-szel
  • Tihanyi fogas filé zöldség rakottason – Libamell „zserbó” zöldségbukéval, barnamártással
  • Tapolcai füstölt pisztráng narancsos édeskömény ágyon – Szárnyas torta káposztával töltött burgonyával, rosé esszencia
  • Heringsaláta – Csirkemell kukoricával töltve, burgonyapüré, lilahagyma lekvár
  • Fokhagymás harcsafilé nyárson citromos puffanccsal – Kacsamell rosé burgonya lepényen rántott káposzta golyóval

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2025. Augusztus 28. 07:51, csütörtök | Helyi

Bajnokok Ligája - Elindultak a budapesti döntő előkészületei

A Puskás Arénában lezajlott a labdarúgó Bajnokok Ligája budapesti döntőjének előkészületeit beindító első munkaértekezlet.

2025. Augusztus 17. 00:00, vasárnap | Helyi

Vida Beni ismét gokartban!

Augusztus közepén rendezték az RMC Hungary Gokart Országos Bajnokság IV. fordulóját, ezúttal Kecskeméten.

2025. Július 24. 07:25, csütörtök | Helyi

95 907-en nyertek felvételt a magyar felsőoktatásba

Az elmúlt másfél évtized legsikeresebb felvételije az idei, 95 907-en nyertek felvételt a sikeres, megújult magyar felsőoktatásba

2025. Szeptember 10. 07:42, szerda | Bulvár

Hamarosan a mozikban az Ákos portréfilm

Október 16-án mutatják be a hazai mozik Kovács Ákos énekes-dalszerző életéről szóló Ember maradj - Az Ákos-sztori. Eddig. című zenés portréfilmet.