Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Február 22. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Gasztronómiai verseny a Széchenyi István Szakképző Iskolában

Gasztronómiai verseny a Széchenyi István Szakképző Iskolában

Az iskola tanulóinak minden tanévben lehetőséget biztosítanak arra, hogy képességeiket, a szakmai felkészültségüket összemérjék a vendéglátás területén.

Pályázatot írtak ki a versenyre a pincér, a szakács és a vendéglős képzésben részt vevő tanulók számára. A szakácsok feladata 2 fogásos menüsor összeállítása és elkészítése. Két meghatározott alapanyag volt: a hal és a szárnyas. A pincérek feladata: előre megtervezett mottó alapján díszítés, majd az elkészített ételek felszolgálása.

A verseny zsűrijének tagjai:

  • Takács Géza úr, a Hotel Pelion teremfőnöke
  • Halász János úr, Oscar-díjas Mesterszakács
  • Takács Gézáné asszony, a Zenit Hotelből.

A zsűri a tanulók minden mozdulatát figyelte, munkájukról a végén elismerően nyilatkozott.A verseny ösztönzőleg hat az igényesebb munkára. Az 1/9. C osztályos tanulók kevés gyakorlatuk ellenére kiválóan teljesítettek.

A verseny eredménye:

Szakács:

I. Szabó Gergely
II. László Nikoletta
III. Farkas Tamás

Pincér:

I. Lepsényi Krisztián
II. Takács Dániel
III. Török Ildikó
Gáspár Péter

A menüsor:

  • Tonhalkocsonya - Kenyértésztában sült csirkemell filé
  • Parajos haltekercs mediterrán salátával – Fafül gombával töltött jércemell kelkáposzta felfújttal, snidlinges mártással
  • Zöldségtapasz posírozott fogas kockával – Baconba göngyölt csirkemell rizsgombóccal, fokhagyma habbal
  • Meleg lazac carpacció rókagombával – Konfitált rozmaringos kacsacomb lilakáposztával töltött hordó burgonyával
  • Tiszai halászlé – Tárkonyos csirkefalatok friss saláta ágyon
  • Lazac tatár avokadókrémmel – Aszalt paradicsommal töltött jércemell vadrizzsel, padlizsán chips-szel
  • Tihanyi fogas filé zöldség rakottason – Libamell „zserbó” zöldségbukéval, barnamártással
  • Tapolcai füstölt pisztráng narancsos édeskömény ágyon – Szárnyas torta káposztával töltött burgonyával, rosé esszencia
  • Heringsaláta – Csirkemell kukoricával töltve, burgonyapüré, lilahagyma lekvár
  • Fokhagymás harcsafilé nyárson citromos puffanccsal – Kacsamell rosé burgonya lepényen rántott káposzta golyóval

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.