Hírek
2013. Február 22. 07:00, péntek |
Helyi
Forrás: saját forrás
Gasztronómiai verseny a Széchenyi István Szakképző Iskolában
Az iskola tanulóinak minden tanévben lehetőséget biztosítanak arra, hogy képességeiket, a szakmai felkészültségüket összemérjék a vendéglátás területén.
Pályázatot írtak ki a versenyre a pincér, a szakács és a vendéglős képzésben részt vevő tanulók számára. A szakácsok feladata 2 fogásos menüsor összeállítása és elkészítése. Két meghatározott alapanyag volt: a hal és a szárnyas. A pincérek feladata: előre megtervezett mottó alapján díszítés, majd az elkészített ételek felszolgálása.
A verseny zsűrijének tagjai:
- Takács Géza úr, a Hotel Pelion teremfőnöke
- Halász János úr, Oscar-díjas Mesterszakács
- Takács Gézáné asszony, a Zenit Hotelből.
A zsűri a tanulók minden mozdulatát figyelte, munkájukról a végén elismerően nyilatkozott.A verseny ösztönzőleg hat az igényesebb munkára. Az 1/9. C osztályos tanulók kevés gyakorlatuk ellenére kiválóan teljesítettek.
A verseny eredménye:
Szakács:
I. Szabó Gergely
II. László Nikoletta
III. Farkas Tamás
Pincér:
I. Lepsényi Krisztián
II. Takács Dániel
III. Török Ildikó
Gáspár Péter
A menüsor:
- Tonhalkocsonya - Kenyértésztában sült csirkemell filé
- Parajos haltekercs mediterrán salátával – Fafül gombával töltött jércemell kelkáposzta felfújttal, snidlinges mártással
- Zöldségtapasz posírozott fogas kockával – Baconba göngyölt csirkemell rizsgombóccal, fokhagyma habbal
- Meleg lazac carpacció rókagombával – Konfitált rozmaringos kacsacomb lilakáposztával töltött hordó burgonyával
- Tiszai halászlé – Tárkonyos csirkefalatok friss saláta ágyon
- Lazac tatár avokadókrémmel – Aszalt paradicsommal töltött jércemell vadrizzsel, padlizsán chips-szel
- Tihanyi fogas filé zöldség rakottason – Libamell „zserbó” zöldségbukéval, barnamártással
- Tapolcai füstölt pisztráng narancsos édeskömény ágyon – Szárnyas torta káposztával töltött burgonyával, rosé esszencia
- Heringsaláta – Csirkemell kukoricával töltve, burgonyapüré, lilahagyma lekvár
- Fokhagymás harcsafilé nyárson citromos puffanccsal – Kacsamell rosé burgonya lepényen rántott káposzta golyóval
Kapcsolódó galéria
Ezek érdekelhetnek még
2024. Április 27. 12:16, szombat | PR
Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.
Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.
2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód
Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület
A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.
2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek
Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene
A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.
2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld
Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek
Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.