Városlista
2025. május 2, péntek - Zsigmond

Hírek

2013. Február 22. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Gasztronómiai verseny a Széchenyi István Szakképző Iskolában

Gasztronómiai verseny a Széchenyi István Szakképző Iskolában

Az iskola tanulóinak minden tanévben lehetőséget biztosítanak arra, hogy képességeiket, a szakmai felkészültségüket összemérjék a vendéglátás területén.

Pályázatot írtak ki a versenyre a pincér, a szakács és a vendéglős képzésben részt vevő tanulók számára. A szakácsok feladata 2 fogásos menüsor összeállítása és elkészítése. Két meghatározott alapanyag volt: a hal és a szárnyas. A pincérek feladata: előre megtervezett mottó alapján díszítés, majd az elkészített ételek felszolgálása.

A verseny zsűrijének tagjai:

  • Takács Géza úr, a Hotel Pelion teremfőnöke
  • Halász János úr, Oscar-díjas Mesterszakács
  • Takács Gézáné asszony, a Zenit Hotelből.

A zsűri a tanulók minden mozdulatát figyelte, munkájukról a végén elismerően nyilatkozott.A verseny ösztönzőleg hat az igényesebb munkára. Az 1/9. C osztályos tanulók kevés gyakorlatuk ellenére kiválóan teljesítettek.

A verseny eredménye:

Szakács:

I. Szabó Gergely
II. László Nikoletta
III. Farkas Tamás

Pincér:

I. Lepsényi Krisztián
II. Takács Dániel
III. Török Ildikó
Gáspár Péter

A menüsor:

  • Tonhalkocsonya - Kenyértésztában sült csirkemell filé
  • Parajos haltekercs mediterrán salátával – Fafül gombával töltött jércemell kelkáposzta felfújttal, snidlinges mártással
  • Zöldségtapasz posírozott fogas kockával – Baconba göngyölt csirkemell rizsgombóccal, fokhagyma habbal
  • Meleg lazac carpacció rókagombával – Konfitált rozmaringos kacsacomb lilakáposztával töltött hordó burgonyával
  • Tiszai halászlé – Tárkonyos csirkefalatok friss saláta ágyon
  • Lazac tatár avokadókrémmel – Aszalt paradicsommal töltött jércemell vadrizzsel, padlizsán chips-szel
  • Tihanyi fogas filé zöldség rakottason – Libamell „zserbó” zöldségbukéval, barnamártással
  • Tapolcai füstölt pisztráng narancsos édeskömény ágyon – Szárnyas torta káposztával töltött burgonyával, rosé esszencia
  • Heringsaláta – Csirkemell kukoricával töltve, burgonyapüré, lilahagyma lekvár
  • Fokhagymás harcsafilé nyárson citromos puffanccsal – Kacsamell rosé burgonya lepényen rántott káposzta golyóval

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2025. Március 19. 07:58, szerda | Helyi

Erdő Péter kezdeményezte Ervin Gábor, a nyilasok által meggyilkolt vértanú pap boldoggá avatását

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek kezdeményezte Ervin Gábor, a nyilasok által 1944-ben meggyilkolt katolikus pap, embermentő boldoggá avatását vértanúság címén.

2025. Május 02. 09:50, péntek | Sport

MOL Magyar Kupa - Hétfőn indul a jegyértékesítés a fináléra

Hétfőn 10 órától kezdődik a jegyértékesítés a labdarúgó MOL Magyar Kupa május 14-i fináléjára, amelyben a tavalyi évhez hasonlóan a Ferencváros és a címvédő Paks találkozik a Puskás Arénában.

2025. Május 02. 09:50, péntek | Belföld

Agrometeorológia: nagy szükség lenne a májusi esőre

Az Alföldön és a Kisalföldön nagy területen száraz a talaj, ezért rendkívül nehezen kel a vetés; a jövő hét elején ugyan a lehűlés mellett érkezik több-kevesebb csapadék, de területi eloszlása ismét egyenetlennek ígérkezik

2025. Május 02. 09:49, péntek | Belföld

Idén már 21 kutyabarát strand és fürdetőhely várja országszerte a kutyásokat

Gyarapodott a hazai kutyabarát strandok száma: tíz éve csak 8, idén már 21 kutyabarát strand és fürdetőhely várja országszerte a kutyásokat, ami jól mutatja a kutyabarát helyek iránti igény jelentős növekedését