Hírek
2013. Február 22. 07:00, péntek |
Helyi
Forrás: saját forrás
Gasztronómiai verseny a Széchenyi István Szakképző Iskolában

Az iskola tanulóinak minden tanévben lehetőséget biztosítanak arra, hogy képességeiket, a szakmai felkészültségüket összemérjék a vendéglátás területén.
Pályázatot írtak ki a versenyre a pincér, a szakács és a vendéglős képzésben részt vevő tanulók számára. A szakácsok feladata 2 fogásos menüsor összeállítása és elkészítése. Két meghatározott alapanyag volt: a hal és a szárnyas. A pincérek feladata: előre megtervezett mottó alapján díszítés, majd az elkészített ételek felszolgálása.
A verseny zsűrijének tagjai:
- Takács Géza úr, a Hotel Pelion teremfőnöke
- Halász János úr, Oscar-díjas Mesterszakács
- Takács Gézáné asszony, a Zenit Hotelből.
A zsűri a tanulók minden mozdulatát figyelte, munkájukról a végén elismerően nyilatkozott.A verseny ösztönzőleg hat az igényesebb munkára. Az 1/9. C osztályos tanulók kevés gyakorlatuk ellenére kiválóan teljesítettek.
A verseny eredménye:
Szakács:
I. Szabó Gergely
II. László Nikoletta
III. Farkas Tamás
Pincér:
I. Lepsényi Krisztián
II. Takács Dániel
III. Török Ildikó
Gáspár Péter
A menüsor:
- Tonhalkocsonya - Kenyértésztában sült csirkemell filé
- Parajos haltekercs mediterrán salátával – Fafül gombával töltött jércemell kelkáposzta felfújttal, snidlinges mártással
- Zöldségtapasz posírozott fogas kockával – Baconba göngyölt csirkemell rizsgombóccal, fokhagyma habbal
- Meleg lazac carpacció rókagombával – Konfitált rozmaringos kacsacomb lilakáposztával töltött hordó burgonyával
- Tiszai halászlé – Tárkonyos csirkefalatok friss saláta ágyon
- Lazac tatár avokadókrémmel – Aszalt paradicsommal töltött jércemell vadrizzsel, padlizsán chips-szel
- Tihanyi fogas filé zöldség rakottason – Libamell „zserbó” zöldségbukéval, barnamártással
- Tapolcai füstölt pisztráng narancsos édeskömény ágyon – Szárnyas torta káposztával töltött burgonyával, rosé esszencia
- Heringsaláta – Csirkemell kukoricával töltve, burgonyapüré, lilahagyma lekvár
- Fokhagymás harcsafilé nyárson citromos puffanccsal – Kacsamell rosé burgonya lepényen rántott káposzta golyóval
Kapcsolódó galéria
Ezek érdekelhetnek még
2025. Március 19. 07:58, szerda | Helyi
Erdő Péter kezdeményezte Ervin Gábor, a nyilasok által meggyilkolt vértanú pap boldoggá avatását
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek kezdeményezte Ervin Gábor, a nyilasok által 1944-ben meggyilkolt katolikus pap, embermentő boldoggá avatását vértanúság címén.
2025. Május 02. 09:50, péntek | Sport
MOL Magyar Kupa - Hétfőn indul a jegyértékesítés a fináléra
Hétfőn 10 órától kezdődik a jegyértékesítés a labdarúgó MOL Magyar Kupa május 14-i fináléjára, amelyben a tavalyi évhez hasonlóan a Ferencváros és a címvédő Paks találkozik a Puskás Arénában.
2025. Május 02. 09:50, péntek | Belföld
Agrometeorológia: nagy szükség lenne a májusi esőre
Az Alföldön és a Kisalföldön nagy területen száraz a talaj, ezért rendkívül nehezen kel a vetés; a jövő hét elején ugyan a lehűlés mellett érkezik több-kevesebb csapadék, de területi eloszlása ismét egyenetlennek ígérkezik
2025. Május 02. 09:49, péntek | Belföld
Idén már 21 kutyabarát strand és fürdetőhely várja országszerte a kutyásokat
Gyarapodott a hazai kutyabarát strandok száma: tíz éve csak 8, idén már 21 kutyabarát strand és fürdetőhely várja országszerte a kutyásokat, ami jól mutatja a kutyabarát helyek iránti igény jelentős növekedését