Városlista
2024. június 1, szombat - Tünde

Hírek

2012. Július 31. 11:26, kedd | Sport
Forrás: hsz90

Formula 1, Magyar Nagydíj, Hungaroring

Formula 1, Magyar Nagydíj, Hungaroring

Remek idő, rengeteg elégedett néző a ringen – Hamilton a legendák nyomában

A boxutca hangulata olyan volt, mint a kisiskolásoké a vakáció „V” betűjénél – a hosszú nyári szünet előtti utolsó állomáshoz, Magyarországra érkezett a mezőny a hétvégén. Az immár 27. alkalommal megrendezett Magyar Nagydíjat egyébként is imádják a pilóták – túlzás nélkül állíthatjuk ezt. A rájuk váró nyaralás előtt mindnyájan szerettek volna jó eredménnyel pihenőre térni.

Az már az utóbbi időszak eredményei után biztos volt, hogy a leggondtalanabb kikapcsolódásban Fernando Alonsónak lesz része – a spanyol magabiztos előnnyel vezette hazánk nagydíja előtt is a tabellát. Előzetesen várható volt, hogy kiteljesedik a Mclaren által bedobott új fejlesztési csomag fölénye, hiszen a britek már Németországban is versenyképesek voltak, a Hungaroring pedig hagyományosan az ő felségterületüknek számít. Ennek megfelelően ők domináltak már péntektől kezdve Lewis Hamilton vezérletével, aki 2007 és 2009 után harmadik magyar győzelmére hajtott. Idén is hasonló eredményre volt szüksége a felzárkózáshoz, aminek szombaton egy rajtelsőséggel meg is ágyazott – mellőle Lotus pilóta indulhatott vasárnap, akit Vettel követett. A nagydíj napjára jósolt vihar elkerülte Budapest környékét, így szokásos hungaroringi időjárás, nyárias idő fogadta a versenyzőket. A korábbi futamokon jó tempót produkáló Schumacher ezúttal egészen hátulról startolhatott, akárcsak a világbajnokságért versenyben lévő Mark Webber; Előbbi 16. , az ausztrál csak a 11. rajthelyről várta a lámpák kialvását. A futam végül Hamilton diadalmenetét hozta, akit ugyan a végén szinte bekísért a célba Kimi Raikkönen, de egy másodperces differencia ide, látható közelség oda – támadni nem tudott a Lotust kormányzó finn. Lewis harmadik magyarországi győzelmét tulajdonképpen semmi sem veszélyeztette, egész hétvégén remek munkát végzett a pilóta, és csapata is. Triplázásával Michael Schumacher és Ayrton Senna után a legtöbb győzelmet a fiatal Mclaren pilóta tudhatja magáénak nálunk – nem akármilyen legendákhoz csatlakozott ebben a mutatóban. A világbajnokságot vezető Fernando Alonso ezúttal csendben hozta be a Ferrarit az ötödik helyre, de így is növelte előnyét: közvetlen riválisa Mark Webber mindössze nyolcadik lett. Az ausztrál mögött összetettben sűrűsödik a mezőny – Vettel, Hamilton és Raikkönen is tíz ponton belül van egymáshoz képest.

Egy ilyen teljesítmény után érthetően a győztes volt a legboldogabb: „A magyarországi hétvége megmutatta, mindenki számára nyílt a küzdelem. Fernandónak nincs elég pontja ahhoz, hogy megnyugodhasson, ha így folytatjuk, utolérjük.” Izgalmas „második félidő” következik tehát a Formula 1-ben - a nyári szünet után Belgiumba látogat a mezőny, ahol a 12. idei versenyt rendezik.

Magyar Nagydíj, a pontszerzők:

1 – Hamilton (Mclaren)
2 – Raikkönen (Lotus)
3 – Grosejan (Lotus)
4 – Vettel (Red Bull)
5 – Alonso (Ferrari)
6 – Button (Mclaren)
7 – Senna (Williams)
8 – Webber (Red Bull)
9 – Massa (Ferrari)
10 – Rosberg (Mercedes)

A pontverseny élmezőnye 11. verseny után:

1 – Alonso – 164 pont
2 – Webber – 124 pont
3 – Vettel – 122 pont
4 – Hamilton – 117 pont
5 – Raikkönen – 116 pont

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 31. 12:11, péntek | Sport

Harmadik éles bevetés, második kategória győzelem Diósgyőrben

Beszélgetés a nem kicsit boldog Görög Péter pilótával a verseny után.

2024. Május 30. 12:33, csütörtök | Sport

Intenzív munkával kezdődött a felkészülés

Intenzív edzésekkel kezdte a felkészülést a magyar labdarúgó-válogatott a németországi Európa-bajnokságra - erről számolt be többek között Lang Ádám és Nagy Zsolt a Telkiben rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón.

2024. Május 30. 06:00, csütörtök | Sport

Szegeden védte meg bajnoki címét a Veszprém

A Telekom Veszprém megvédte címét a férfi kézilabda NB I-ben, mivel 34-30-ra nyert a Szeged otthonában szerdán, a döntő második mérkőzésén.