Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Július 10. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: hsz90

Formula 1 – Brit Nagydíj, Silverstone

Formula 1 – Brit Nagydíj, Silverstone

Hamarosan ismét Magyarország látja vendégül a Formula 1 mezőnyét, ennek apropóján új sorozat indul az InfoTapolcán: minden futamról rövid beszámolót közlünk keddenként!

Ha Nagy-Britannia, akkor eső! Ezen elv alapján talán nem is meglepő, hogy a futam hétvégéjére (is) csapadékot vártak a szigeten. Miután pénteken és szombaton úszóleckét vehetett a mezőny, vasárnap kegyeibe fogadta az időjárás őket, és a kilátogató nézőket: a futam végül is napsütésben, kellemes időben zajlott.

A 20 állomásból álló világbajnokság a feléhez közeledik, Silverstone a kilencedik helyszín a naptárban. Ezt a pályát nevezik az autósport bölcsőjének is, 1950-ben ugyanis itt rendezték az első világbajnoki futamot. Az utódok 62 évvel később is szívesen látogatnak az egykori reptérből kialakított aszfaltcsíkra, több pilótának és csapatnak is ez a hazai versenye. Például annak a Mark Webbernek, aki állandó lakhellyel rendelkezik a futam helyszínétől nem messze: „Amikor az ember otthon van sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb - vasárnap délelőtt például a kutyáimmal futottam az erdőben.” - utalt a „hazai” pálya előnyére az ausztrál, aki felszabadult versenyzéssel idei második győzelmét aratta a vasárnapi futamon, közelebb lopózva ezzel az összetettben vezető, ezúttal másodikként leintett Fernando Alonsóhoz. „Mindenhol szeretek versenyezni, de itt különösen” – zárta mondandóját a Red Bull pilótája, aki ismét bizonyította – képes legyőzni fiatalabb, kétszeres világbajnok csapattársát. Érdekes csata van kialakulóban tehát csapaton belül is, ahol nem árt megjegyezni: két hét múlva Németországban Vettel élvezheti a hazai pálya előnyeit.

Összességében átlagos versenyt láthatott a közönség, akiknek a következő időszakban bőven jut azért izgalom is: hamarosan kezdődik ugyanis a londoni olimpia, amit országszerte hatalmas várakozás előz meg. A Formula 1 július 22-én folytatódik a németországi Hockenheimringen !

Brit Nagydíj, a pontszerzők:

1 – Webber (Red Bull)
2 – Alonso (Ferrari)
3 – Vettel (Red Bull)
4 – Massa (Ferrari)
5 – Raikkönen (Lotus)
6 – Grosejan (Lotus)
7 – Schumacher (Mercedes)
8 – Hamilton (Mclaren)
9 – Senna (Williams)
10 – Button (Mclaren)

A pontverseny élmezőnye kilenc forduló után:

1 – Alonso – 129 pt
2 – Webber – 116 pt
3 – Vettel – 100 pt
4 – Hamilton – 92 pt
5 – Raikkönen – 83 pt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt