Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. November 17. 09:47, csütörtök | Helyi
Forrás: Nagy Judit

Figyeljünk az értékeinkre!

Figyeljünk az értékeinkre!

Az autókat feltörő tolvajok nem pihennek
Egy parkolóban törték fel a gépkocsit

Szentbékálla egyik parkolójában törték fel november 6-án, a délutáni órákban azt az Audi típusú személygépkocsit, amelyből iratokat és készpénzt tulajdonítottak el.
Egy tapolcai lakostól érkezett a feljelentés a Tapolcai Rendőrkapitányságra ismeretlen tettes ellen, hogy autójának bal első ablakát valaki betörte. A jármű könyöklőjében hagyott iratokat és több mint tízezer forintot pedig magával vitt.
Az autó ablakának kitörésével az ismeretlen elkövető 150.000 Ft-nak megfelelő rongálási kárt okozott. Az ismeretlen tettes ellen dolog elleni erőszakkal szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége miatt eljárás indult.

A gépjárműlopások, illetve a gépjárművekből történő lopások sajnálatos módon a bűncselekmények igen nagy százalékát teszik ki.
A gépjárműfeltörések megelőzése érdekében az alábbiakra érdemes figyelmet fordítani:
• A gépjárművet lehetőség szerint őrzött parkolóban hagyják!
• Semmilyen értéktárgyat, okmányt, táskát ne hagyjanak látható helyen a gépjárműben!
• A járműtől való távozás előtt győződjenek meg az ajtók, az ablakok zárt állapotáról, a riasztó bekapcsolásáról, a mechanikus biztonságtechnikai eszközök felhelyezéséről!

Még a kocsmában sincsenek biztonságban a kerékpárok!
A kocsmából lopták el kétkerekűjét


A kocsmából lopták el annak a tapolcai férfinak a kerékpárját, aki a tegnapi nap folyamán tett feljelentést a Tapolcai Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen.
A sértett elmondása szerint november 6-án, az éjszakai órákban érkezett kétkerekűjével a szórakozóhelyre, s azt a bejárati ajtón belépve, közvetlenül a fal mellé támasztotta. Hajnalban viszont, mikor hazafelé szeretett volna indulni, kerékpárjának már csak a hűlt helyét találta. A lezáratlan állapotban hagyott kerékpár értéke megközelítőleg 80.000 Ft, az ismeretlen elkövető ellen kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt eljárás indult.

Ezúton is felhívnánk a lakosság figyelmét arra, hogy kerékpárjaikat - amennyiben lehetőség van rá -, az arra kijelölt helyen tárolják. Lakatolás nélkül soha nem szabad egy pillanatra sem felügyelet nélkül hagyni azokat, s a lakattal nem csak a kereket, de a kerékpár vázát is rögzíteni kell. Érdemes jó minőségű, erős zárat (U-lakat vagy edzett acélszemes lánc) használni, ugyanis a vékony sodronylakat nem nyújt kellő biztonságot.
A kerékpárlopások 60%-a a tulajdonosok figyelmetlensége miatt következik be, tehát minden esetben, mielőtt kerékpárjaikat hátrahagynák, győződjenek meg arról, a megfelelő módon rögzítették-e azokat!

Vitte még az étkezőgarnitúrát is
A tulajdonos a rossz hír hallatán azonnal indult haza Angliából


Egy, a Véndek hegyen található nyaralóba tört be ismeretlen tettes szeptember 11. és október 30. közötti időben, aki közel 1 millió Forint értékben többek között aranyékszereket, plazmatévéket, porcelánból készült díszeket tulajdonított el.
Az ingatlan tulajdonosa családjával Angliában lakik, s elmondása szerint szeptemberben jártak utoljára itthon. Mivel lánya Magyarországon él és az előző napokban megpróbáltak hozzá betörni, a férfi felhívta egyik ismerősét, nézzen rá a nyaralóra, minden rendben van-e. Nem sokkal közölték vele telefonon a rossz hírt, hogy bizony valaki betört az épületbe és különböző értékeket vitt el a házból.
A külföldön élő férfi ezt követően azonnal indult Magyarországra és első útja az ingatlanhoz vezetett. Hazaérve aztán döbbenten tapasztalta, hogy két plazmatévéjének, aranygyűrűinek, felesége méregdrága bundájának és faragott mintás étkezőgarnitúrájának is nyoma veszett.
A helyszíni szemle során megállapításra került, hogy az elkövető ház ajtajának befeszítetésével jutott be. A bűncselekménnyel okozott lopási kár közel 1 millió Forintnak megfelelő összeg.
Az ismeretlen tettes ellen nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás bűntette miatt eljárás indult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.