Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Szeptember 19. 19:51, csütörtök | Helyi
Forrás: Tapolcai Rendőrkapitányság/Nagy Judit

Elütötte a kerékpárost, majd továbbhajtott

Elütötte a kerékpárost, majd továbbhajtott

A Tapolcai Rendőrkapitányság híre

Segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt indított eljárást a Tapolcai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya még 2013. augusztus elején az ellen a 73 éves budapesti férfi ellen, aki elütött egy kerékpárost, majd sietve távozott a helyszínről.

G. Lajos 2013. augusztus 9-én a délelőtti órákban közlekedett személygépkocsijával Tapolcán, ahol az egyik városszéli bevásárlóközpont felé tartva összeütközött egy szintén vásárlási szándékkal a parkolóba hajtó 78 éves kerékpárossal.
A gépkocsi vezetője azonban megállás nélkül továbbhajtott, nem győződött meg arról, az általa elütött idős férfi megsérült-e, nem szorul-e orvosi ellátásra.

A segítségnyújtás nélkül továbbhaladó 73 éves férfi kiléte azonban az alapos és szakszerű tanúkutatásnak és adatgyűjtésnek köszönhetően hamar megállapítást nyert. Ellene büntetőeljárás indult, majd Hatóságunk 2013. szeptember 13-án a férfi bíróság elé állítását kezdeményezte, s az ügyben keletkezett iratokat átadta a Veszprémi Járási Ügységnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: