Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2013. Március 22. 23:40, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Egészségnap Balatonedericsi Általános Iskolában

Egészségnap Balatonedericsi Általános Iskolában

A Balatonedericsi Általános Iskola benevezett a TESCO által meghirdetett Sulirajongó Versenybe, melynek fődíja 5 millió forint.

Ennek első feladata egy „egészségnap” lebonyolítása volt, melyre 2013. február 25-én került sor.

A rendezvény még a vártnál is eredményesebbre sikerült. A finomságok elkészítésében igazán nagy lelkesedéssel, remek ötletekkel, jó hangulatban együtt sürgölődtek az iskola diákjai, pedagógusai, dolgozói, anyukái, apukái, nagymamái.
Csupa egészséges reform-étel, ital került az asztalra, melynek előkészítése (zöldségek, gyümölcsök tisztítása, hozzávalók válogatása, eszközök előkészítése…) már délelőtt elkezdődött. Kora délután nekiláttak a rengeteg ízletes, egészséges étel, ital elkészítésének: sütöttek sárgarépatortát, sárgarépás muffint. A házi kenyérre kent sajtos-répás és a vörös lencsés krém nagy sikert aratott. Mint ahogy a káposzta levélbe töltött magvas, csírás saláta is. Szívesen kóstolgatta gyerek, felnőtt egyaránt a céklalét, zöldségturmixot. Finom csemegének számított a dióval töltött sült alma is.

A régi, hagyományos ízeket a szabadtéri kemencében sütött, gyerekek által tetszőleges feltéttel (tökmagolaj, különböző zöldségfélék, sajt) megrakott langallókkal keltették életre. A nagyobb gyerekek a recepteket a munkálatok közben lejegyezték, azok az iskola facebook oldalán megtekinthetők.

Ezt a remek közösségépítő hangulatot szeretnék megismételni a verseny második programjakor is. Ez egy SPORTOS nap lesz, amely március második felében kerül megrendezésre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 18. 15:20, kedd | Sport

FIA F4 CEZ 2024 | Slovakia Ring | 3. forduló

Újra a dobogón ünnepelhettünk, magyar szurkolók előtt!

2024. Június 18. 14:39, kedd | PR

K&H: óvatosan a bankkártyával a vakáció alatt is

4+1 ötlet, amely segít felhőtlenné tenni a nyári ejtőzést

2024. Június 18. 12:04, kedd | Belföld

MÁV-Start: indul az Intercity Splitbe

Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága.