Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Július 28. 17:03, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: www.tapolca.hu

Bölcsőde felújítás projekt

Bölcsőde felújítás projekt

Több mint 100 millió forintos beruházásból bővül a tapolcai Ringató Bölcsőde egy csoporttal, ehhez kapcsolódóan egy csoportszobával, só szobával, tornaszobával, de korszerűsödik maga az épület is.

Régi vágya válhat valóra a városnak azzal, hogy végre eredeti funkciójában, korszerűsítve, kibővítve nyithatja meg kapuit szeptembertől a Ringató Bölcsőde. Tavaly novemberben nyilvánította a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nyertesnek a bölcsőde korszerűsítéséről, létszámnöveléséről szóló projektet, amellyel a város a munkába visszaigyekvő édesanyákat és a hátrányos helyzetű családokat kívánta segíteni. Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból a 87.615.325,- Ft összköltségű projekt 78.853.792,- Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyhez az önrészt a város képviselő-testülete vállalta. A közbeszerzési eljárási során kiderült, hogy 20 millió forinttal emelkednek a várható költségek, amely összegre a város szintén kötelezettséget vállalt. Így a beruházás teljes költsége 107.615.325 Ft-ra módosult. A kivitelezést az SZL Bau Kft. nyerte el, 94.615.724 Ft-os ajánlatával. Az erről szóló dokumentumot ma írták a sajtótájékoztató keretében. A project időtartama hat hét, amely idő alatt, ha befejezni nem is, de olyan készültségi fokba fogják állítani a bölcsődét, hogy fogadni tudják az épület egyik szárnyában a gyerekeket szeptember elején. A mai napon felvonulnak a kivitelezők, akik a következő hetekben kicserélik a nyílászárókat, egybenyitják az épület két szárnyát, átépítik a vizesblokkot, energiatakarékossá és akadálymentessé teszik a bölcsődét, magastetőt alakítanak ki a lapostető helyett. Természetesen a padló és falburkolatokkal együtt megújul a bölcsőde konyhája is, amelyet a Közétkeztető Kft. üzemeltet. Jelentős, hétmillió forintot meghaladó összegből új játszóteret alakítanak ki az udvaron, új eszközöket szereznek be, pótolják az elhasználódott játékokat. A légzőszervi megbetegedések megelőzésére-kezelésére a szülők kívánságára sószobát alakítanak ki. Összességében tehát, egy, a mai kor követelményeinek megfelelő állapotú, minőségi szolgáltatást nyújtó intézménnyel gazdagodik a város a kisgyerekek és szüleik örömére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt