Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Március 30. 23:48, szombat | Helyi
Forrás: Tapolca Városfejlesztési Kft.

Befejeződött a tapolcai Széchenyi István Szakképző Iskolában a könyvtárfejlesztés

Befejeződött a tapolcai Széchenyi István Szakképző Iskolában a könyvtárfejlesztés

Hamarosan birtokba vehetik a tapolcai Széchenyi István Szakképző Iskola diákjai az új, modern számítástechnikai infrastruktúrával ellátott iskolai könyvtárat.

A fejlesztés az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat 5.500.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásából valósult meg.

A Széchenyi István Szakközép Iskola könyvtára az elmúlt években a szűkös anyagi lehetőségek miatt nem tudott megújulni, így a diákok a kötelező feladatok elvégzésén kívül nem igen vettek részt a könyvtár használatában. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatóság 2011. december 19-én meghirdette a „Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése – „Tudásdepó Expressz” című kiírást, melynek egyik nyertese a TIOP-1.2.3-11/1-2012-0150 azonosítószámú, „Könyvtárfejlesztés a Széchenyi István Szakképző Iskolában Tapolcán” című pályázatunk lett. (Erről már korábban írtunk portálunkon.)

A projekt megvalósításánál fő cél volt, hogy az információk minél hatékonyabban és gyorsabban hozzáférhetőek legyenek, a diákok kedvet kapjanak a könyvtárhasználathoz, olvasósarok kerüljön kialakításra, akár osztálynyi tanuló is kényelmesen tudjon dolgozni a helyiségben.

A megvalósítás során olyan eszközök és programok kerültek beszerzésre, amelyek segítségével a diákok azon képességeiket is fejlesztik (írás, olvasás), amelyek elengedhetetlenek az érvényesüléshez.

A beszerzett eszközök között vannak számítógépek, monitorok, szoftverek, projektor, vetítővászon, wifi eszköz, multifunkcionális A3-as másológép, valamint egy könyvszkenner, amely segítséget nyújt a látássérült tanulóknak.

Fontos feladatunknak tartjuk, hogy a gyerekek az iskolában töltött idejükben – főleg a tanórán kívüliben – olyan tevékenységet végezzenek, amely elősegíti a tudásuk gyarapodását. A megújult könyvtár éppen erre nyújt lehetőséget, hiszen a diákok üres idejüket részben felügyelet mellett, hasznos tevékenységgel tudják eltölteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói