Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 07. 21:01, hétfő | Helyi
Forrás: Tapolcai Rendőrkapitányság/Nagy Judit

„Autómentes” tapolcai napok

„Autómentes” tapolcai napok

A város önkormányzatának szervezésében idén is megrendezésre került az Európai Mobilitási Hét, melyen a Tapolcai Rendőrkapitányság színes program-sorozattal vett részt.

Az események több helyszínen, több időpontban zajlottak.

A gyermekek számára 2013. szeptember 19-én csütörtök délelőtt vette kezdetét a rendezvény, amikor a Juhász Gyula utcában tavaly ősszel ünnepélyes keretek között átadott kerékpáros KRESZ pályát vehették birtokba a helyi óvodások. A szabályosan megtett körök után a gyerekek egy emléklapot és egy kis balesetmegelőzési ajándékot is kaptak. Ezek után következett a város 2. osztályos tanulóinak versenye, akik tanúbizonyságot adhattak arról, mennyire tudnak szabályosan közlekedni.

Aznap délután a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában is jelen voltunk, ahol forgószínpad formájában hallgathattak előadást az első és második osztályos gyerekek a biztonságos közlekedésről. Lehetőség volt interaktív társasjátékos kirakó-vetélkedőre is, sőt az iskola területén létesített KRESZ pályán a felállított közlekedési táblák segítségével kipróbálhatták magukat valós forgalmi szituációkban. Ezzel egyidejűleg két tanteremben pedig játékos oktatás és kifestő várta a kicsiket, akik nagyon okosan és lelkesen hajtották végre a feladatokat.

Másnap folytatódtak a programok, délelőtt egy kinti helyszínen vártuk a gyerekeket, hogy a felállított ügyességi pályán gyakorolják a kerékpározást. Annak ellenére, hogy az idő olykor esőre állt, a város minden óvodája képviseltette magát. A délelőtt sok vidámsággal telt és mindenki büszkén vette át az ügyességért járó fényvisszaverő prizmákat és matricákat! Természetesen a kiállított rendőrmotornak is hatalmas sikere volt.
Az Európai Mobilitási Hét vasárnap délután zárult, amikor az érdeklődők kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort, a " részeg szemüveget", s újra lehetett kerékpáron ügyeskedni.

Bízunk benne, hogy most is sikerült szórakoztató formában hasznos, baleseteket megelőző ismereteket közvetítenünk!

Tapolcai Rendőrkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: