Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Szeptember 11. 18:02, péntek | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

A Twitter törölheti vagy megjelölheti az amerikai elnökválasztáshoz kapcsolódó hamis információkat

A Twitter törölheti vagy megjelölheti az amerikai elnökválasztáshoz kapcsolódó hamis információkat

Törölheti vagy megjelölheti az amerikai elnökválasztáshoz kapcsolódó hamis információkat a Twitter, beleértve azt is, ha valamelyik elnökjelölt megalapozatlanul jelenti be a győzelmét.

Mindezt a közösségi portál maga jelentette be csütörtökön.

Döntését a kaliforniai székhelyű közösségi médium azzal indokolta, hogy a választásokba vetett közbizalom aláásását akarja elkerülni a vitatott tartalmú bejegyzések eltávolításával, vagy megjelölésével.

A szigorítások minden olyan bejegyzést érintenek, amely a Twitter megítélése szerint vitatja a választások tisztaságát, meghamisítani igyekszik a szavazatokat vagy a választási eredményt.

A döntés szeptember 17-én, a november 3-i elnökválasztás előtt néhány héttel lép életbe.

A másik nagy amerikai közösségi portál, a Facebook a múlt héten jelentette be, hogy a választások előtt szigorít a politikai reklámok közlésén: a választások előtt egy héttel már nem tesz közzé új reklámokat, bár a régiek továbbra is megjelenhetnek. Az FB szintén megjelöli azokat a közléseket, amelyek még hivatalosan meg nem erősített választási eredményekről szólnak.

Elemzők szerint egyébként a Twitter "agresszívabb" politikát folytat, mint a Facebook, mert betiltotta valamennyi politikai hirdetést és május óta többször is megjelölte Donald Trump amerikai elnök azon bejegyzéseit, amelyek a megítélése szerint nem feleltek meg a valóságnak. A Twitter egyébként nem eltávolít bejegyzéseket, hanem inkább megjelöli azokat.

Tekintettel arra, hogy a koronavírus-járvány miatt szerte az Egyesült Államokban sokan levélben szavaznak, elemzők szerint várhatóan elhúzódhat az elnökválasztás végleges eredményeinek kihirdetése. Vasárnap Jocelyn Benson michigani államtitkár egy televíziós interjúban megerősítette: az elnökválasztás napjából akár elnökválasztási hét is lehet, hiszen arra kell felkészülni, hogy a voksok összeszámlálása akár egy hétig is eltarthat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése