Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 08. 11:29, kedd | Helyi
Forrás: Tapolcai Rendőrkapitányság/Nagy Judit

A templomajtót rugdosta, majd kalapáccsal támadt ismerősére

A templomajtót rugdosta, majd kalapáccsal támadt ismerősére

Azt sérelmezte a 23 éves gyanúsított, hogy a falubeli férfi számon kérte agresszív magatartása miatt.

A nyomozás adatai szerint a 37 éves falubeli férfi 2013. április 6-án 21 óra körül hazafelé tartott a már sötétbe borult Kisapáti egyik utcáján, amikor arra lett figyelmes, hogy egy számára ismeretlen személy hangoskodik és rugdossa a közeli templom vasajtaját. Odament hozzá és kérte, hogy hagyja abba a rongálást, amit az agresszív fiatal nem vett jó néven, szóváltásba keveredtek egymással.

A sértett hazament, majd néhány perccel később a gyanúsított egy fanyelű kalapáccsal a kezében megjelent otthona előtt, amellyel ütni kezdte a családi ház kapuját. Ekkor ismerte fel a férfi a helyi fiatalembert, a 23 éves P. Gábort, aki ezt követően rátámadt a kalapáccsal és fejét célozta meg a kéziszerszámmal. A sértett kitért az ütés elől, elvette P. Gábortól eszközét, majd visszatartotta a rendőrök kiérkezéséig.

P. Gábor ellen súlyos testi sértés bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tapolcai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. A fiatal férfi gyanúsított kihallgatásakor nem tett vallomást. Az eljáró szerv a nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Tapolcai Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben