Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Június 13. 09:24, csütörtök | Helyi
Forrás: Hatos Szabolcs

A szezon legjei

A szezon legjei

Szubjektív szezonértékelés Viski Lászlóval, a bronzérmes TIAC trénerével

Véget ért a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság, ahol a Tapolca végül odaért a dobogó harmadik fokára. A szezon végeztével a csapatot felkészítő Viski Lászlóval próbáltunk visszaemlékezni, és kiemelni a 2012/2013 szezon pozitívumait.

infoTapolca.hu: A legkevesebb kapott gól (28) a TIAC neve mellett szerepel, így adja magát a kérdés: a Honvéd védelme volt a legjobb a mezőnyben?

Viski László: A 28 kapott gól valójában nem sok, a védelmünk elég stabil volt az egész szezonban és az ősz folyamán remek kapusteljesítmény is párosult hozzá. Teljesen elégedett azonban nem lehetek, hiszen elég sok elkerülhető gólt kaptunk a bajnokság második felében.

infoTapolca.hu: Volt olyan időszaka a szezonnak, amikor úgy érezték: akár utol is érhetik az úrkúti csapatot?

Viski László: A téli szünetben 9 pont hátrányunk volt az úrkúti csapattal szemben, azt terveztük, hogy egy jó tavaszi idénnyel közelebb kerülünk az éllovashoz és megpróbálunk egy kis nyomást gyakorolni rájuk. Ez sajnos nem sikerült, a hazai mérkőzéseinket rendre elveszítettük (Alsóőrs, Pét, Gyulafirátót), és bár az Úrkút is gyengébben teljesített, esélyünk nem volt megközelíteni őket.

infoTapolca.hu: Mikor került a szezon során hullámvölgybe a csapat? Ekkor veszélyben érezték az előzetes célok megvalósulását?

Viski László: A tavaszi szezon első felében nem úgy sikerültek a mérkőzéseink, mint ahogy elterveztük őket. Ekkor éreztem a csapaton egy kis bizonytalanságot, elveszítettük a fontos mérkőzéseket, ráadásul hazai pályán. A játékosok viszont dicséretet érdemelnek, hiszen amikor veszélybe került a dobogó elérése, nagyon összekapták magukat és egy remek hajrával megszerezték a harmadik helyet.

infoTapolca.hu: Ha megkérném, hogy jelölje ki csapata legértékesebb játékosát, kit választana?

Viski László: Több jó egyéni teljesítmény volt a csapaton belül a szezon során. Pupos Krisztiánt emelném ki, aki a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta, viszont a hajrában egy sérülés miatt nem számíthattam rá. Szűcs Adrián is jól teljesített, bár még csak 18 éves, de már a csapat meghatározó játékosa lett és fontos gólokat szerzett, fontos mérkőzéseken. Lukácsa Norbertet is szeretném kiemelni, aki a védelem egyik oszlopa volt a bajnokság során. Tüske Marcellnek, bár elég hullámzó teljesítményt nyújtott, vitathatatlan érdemei vannak a bronzérem megszerzésében. Az őszi félév legjobbja a kapusunk Szűcs Dániel volt, valamint a téli átigazolási szezonban érkezett Major Dávid és Hatala Krisztián is sokat tett a sikerért.

infoTapolca.hu: Ki volt a fiatal tehetségek közül az, aki a legkedvezőbb benyomást tette Önre?

Viski László: Horváth Ádámot szeretném megemlíteni, egy 1997-ben született, saját nevelésű játékost, aki többször szerepelt a felnőttek között és, akire a jövőben is számítok.

infoTapolca.hu: Ki ellen, és hol játszotta a leghangulatosabb meccsét a TIAC?

Viski László: Az Úrkút elleni mérkőzések voltak a leghangulatosabbak, igazi derbik. Úrkúton 1-1-es döntetlent értünk el, hazai pályán pedig 5-1-re vertük a bajnokot.

infoTapolca.hu: A harminc forduló alapján melyik volt az a meccs, amelyre a legbüszkébb?

Viski László: Az őszi szezonban lejátszott Ajka-Kristály elleni mérkőzésre vagyok büszke, amikor 0-1-es hátrányból az utolsó 5 percben sikerült fordítanunk 2-1-re, valamint a tavaszi Peremarton ellenire, ott 0-2-ről nagyon jó játékkal nyertünk 3-2-re.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt