Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Május 25. 17:00, szombat | Külföld
Forrás: Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája, fotó: Christian Houdek / PID

A kutyák számára is egyre élhetőbb Bécs

A kutyák számára is egyre élhetőbb Bécs

További hét létesítménnyel gyarapodik a kutyafuttatók sora Bécsben, ahol már több mint 160 helyen tombolhatják ki magukat a kutyák. Van, ahol még fürödni is lehet. Az osztrák fővárosban 57 ezer ebet tartanak nyilván.

„A közvéleménykutatások azt mutatták, hogy a kutyások több helyet szeretnének kedvenceiknek, úgyhogy további lehetőségeket kerestünk a kerületekben” – mondta Ulli Sima állatvédelmi városi tanácsos a legújabb, donaustadti kutyafuttató átadásán. A padokkal és ásóhellyel is felszerelt 600 négyzetméteres futtató 40 ezer euróba került.

A létesítményt városszerte még hat új kutyafuttató követi 2013-ban, amelyek közül a hernals-i lesz a legnagyobb 8,5 hektáros kiterjedésével. A 10. kerületben, a Volkspark Laaerbergben kialakított futtató ezzel szemben lényegesen kisebb lesz ugyan, viszont szinte összkomfortos: a szilárd burkolatú utak és padok mellett itatók is várják majd a játszadozásban megszomjazó ebeket.
Az osztrák fővárosban regisztrált 57 ezer kutyának több mint 160 kutyafuttató áll a rendelkezésére. Ezek közül – főleg a nyári hónapokban – különösen nagy népszerűségnek örvendenek azok, ahol fürödni is lehet. A Nordbrücke és a Floridsdorfer Brücke között elterülő 14 ezer négyzetméteres kutyás strand például egyike Bécs legnagyobb kutyafuttatóinak és a Neue Donau (Új Duna) bal partján 2009 áprilisa óta működő strandon is szívesen lubickolnak a kutyák és gazdáik. Ezen kívül még két olyan hely van, ahol a négylábúak a vízben is szívesen látott vendégek.

„Bécs kutyabarát város és még tovább szeretnénk fejleszteni szolgáltatási kínálatunkat”- mondja Ulli Sima. Városszerte egyébként mintegy 3 ezer zacskóautomata áll a kutyások rendelkezésére és a Duna-sziget nyitólapján hamarosan beüzemelik a „kutya-cimkét” is, amelyre kattintva a sziget látogatói könnyedén eligazodhatnak, hogy hova mehetnek be a kutyával és hova nem, illetve állatvédelemmel valamint viselkedéskultúrával kapcsolatos információkat is kaphatnak.

A fotó az új donaustadti kutyafuttatóban készült.

Címkék: bécs, kutya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.