Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Július 29. 17:33, hétfő | Helyi
Forrás: Tapolcai Rendőrkapitányság/Nagy Judit

A hajnalban lopott barackot akarták a piacon eladni

A hajnalban lopott barackot akarták a piacon eladni

Lopott barackot próbáltak eladni a tapolcai piacon

Szabálysértési őrizetbe vették és gyorsított eljárás keretén belül bíróság elé állították B. Mária 40 éves kisapáti lakost, valamint 16 éves tettestársát, akik lopott barackot próbáltak eladásra kínálni a tapolcai piacon, ám a rendőrség még időben megakadályozta ezt.

Egy szolgálaton kívüli kolléga, Balassa Kornél r. főtörzsőrmester július 19-én értesítette a rendőrséget, hogy két, általa ismert személy feltehetően eltulajdonításból származó gyümölcsöt árul a helyi piacon.
A helyszínre érkező egyenruhások intézkedés alá vonták a két gyanúsítottat, akik a közel 50 kg barack eredetét illetően nem tudtak hitelt érdemlő magyarázattal szolgálni. Előállításukat követően, meghallgatásuk során aztán mindketten beismerték tettüket.

Elmondásuk szerint aznap hajnalban fogtak néhány reklámtáskát, majd elindultak a Szent György-hegyre barackot lopni. Gyalog sétáltak fel, s a szőlősorok közt egy gyümölcsöktől roskadozó fát fedeztek fel. Leszedték a javát, hazavitték, majd a legközelebb induló busszal a tapolcai piacra vitték, hogy eladják. A szakszerű és gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően azonban ez már nem valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt