Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 02. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: Tapolcai Rendőrkapitányság/Nagy Judit

A férfit előállították, ittas barátnője elindult a kocsival

A férfit előállították, ittas barátnője elindult a kocsival

Járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás az ellen a 22 éves budapesti nő ellen, aki ittassága ellenére a rendőrök szeme láttára indult el járművével.

D. Diánát és élettársát 2013. augusztus 10-én 1 óra körüli időben gépkocsijukban ülve igazoltatták a Tapolcai Rendőrkapitányság kollégái a révfülöpi strand bejáratánál. A férfi és a nő közötti előzetes – tettlegességig fajuló – szóváltás okán, a nő feljelentése alapján a rendőrök D. Diána párjával szemben rendőri intézkedésbe fogtak. Az férfit előállító egyenruhások a szolgálati gépkocsi visszapillantó tükrében néhány perc elteltével arra lettek figyelmesek, hogy az igazoltatott gépkocsi lámpái kigyulladnak és a jármű elindul. Az autót ekkor megállították és a kormány mögött ülő D. Diánánál – aki korábban utasként foglalt helyet a kocsiban – alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott. Az ittasság tényét a későbbi szakértői vizsgálat eredménye is alátámasztotta.

Gyanúsítotti kihallgatásakor a 22 éves budapesti nő azt állította, hogy a járművel csak meg akart fordulni, hogy a fényszórók segítségével megtalálja és összeszedje földre esett tárgyait.

A Tapolcai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya D. Diána ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal továbbította a helyi ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: