Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Március 13. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Hatos Szabolcs

A dal örök

A dal örök

Pótolhatatlan veszteség, gazdag örökség marad a népszerű zenész után

47 év. Rövid földi pályafutás jutott Bódi Lászlónak, mindenki Cipője nem koptatja tovább a 67-es utat. A sümegi, tapolcai térségben is népszerű zenekarával, a Republickal előadott dalok az ikon távozását követően sem veszítenek népszerűségükből, mondanivalójukból.

Az elmúlt két évtized meghatározó együttesse méltán volt generációk kedvence – különböző fesztiválokon, családi eseményeken szolgáltatta sokaknak a talpalávalót. Korra, nemre való tekintet nélkül kötött össze többeket a vidám vagy olykor mély gondolatokkal tűzdelt nóta, melyeknek szövegét maga a frontember írta; az a zenész, aki az erdő közepéből immár végleg csillaga után eredt, tátongó űrt hagyva maga után a magyar zenei élet egén. Nem voltam rajongó. Mégis azt gondolom, nem én vagyok az egyetlen, akit valamilyen formában élmények kötnek a népszerű dalokhoz. Csak hogy egy szolidabbat említsek, emlékeim között őrzöm azt a néhány évvel ezelőtti lakodalmat, ahol a násznép külön kérése volt, hogy kizárólag Republic-slágerek szóljanak majd – számomra felejthetetlen pillanat, ahogy az egyik meghívott önfeledten dobálta lábbelijét, és közben azt kiabálta: Cipő! Nekik azok a dalok a fiatalságukat idézték, mint később megtudtam.
A lényeg, hogy bár új slágerek nem születnek a sikercsapattól, – az eredeti felállásban legalábbis sajnos már semmi esetre sem - így is maradandó örökséget hagyott maga után az előadó. Aki annak ellenére, hogy megpihent, még életében elérte – halhatatlanként fogja megőrizni az érdemes közönség emlékezete.

A kismadár elszállt –a dal örök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt